Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

F-16 nad našim nebom

Objavil Rado, dne 3.06.2020

Včerajšnji prelet letal nad našim nebom seveda ni mogel biti nikakršno znamenje zmage nad koronavirusom. Niti koronske nevarnosti še ni konec niti nad silami narave ni mogoče zmagati – lahko se jim kvečjemu prilagodimo. Cena za tako imenovano zmago je bila ogromna. Je res mogoče, da ste to že pozabili? Nič hudega. V naslednjih letih, ko bodo začeli prihajati računi, se boste tega že spomnili.

Letala F-16 niti dejansko niti simbolno nimajo nobene zveze s pandemijo. Prelet ameriških letal je zgolj demonstracija slovenskega zavezništva z ZDA. Ali bolje rečeno slovenske podrejenosti svetovni imperialni sili. Podrejenost, ki jo je demonstriral že Šarec, z opredeljevanjem za ameriškega kandidata v venezuelskih državljanskih trenjih. Pod Janševo vlado lahko pričakujemo, da se bodo vilenske izjave podpisovale kot po tekočem traku.

Janšev adjutant Pahor bo pogosto na letih za Washington hitel slovenski snahi v Belo hišo poljubljat roko. Do Trumpa seveda ne bo prišel. Če bo imel srečo, bo med Melanijo in Pahorjem prišlo do kratkega dialoga v slovenščini, kar bo čisto dovolj za nahranitev slovenskih medijev za kakšen teden. Kakšna »fotka« za Pahorjev instagram bi seveda bila čista zmaga.

Ne zamerite mi, a malo me daje nostalgija. Čisto drugače je bilo nekoč, ko je naš pokojni predsednik potoval v tujino. Vedno je vstopal skozi velika vrata, naj je šlo za Kalkuto, Moskvo, Washington, Kuala Lumpur, Bonn ali Vatikan (in drugo). Za svetovne voditelje je bil prestiž, če so se lahko slikali s Titom.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “F-16 nad našim nebom”

  1. stricmarc pravi:

    Stokrat boljša vlada kot je bila vlada Šarca je zmagovita in rabi zmage. Če jih ni, se jih naredi in ustrezno obeleži. Mimolet avionov je že takšna manifestacija.

  2. fuga pravi:

    Seveda ne. Prelet letal F-16 je samo oblika pokroviteljstva oziroma premoči nad našim nebom in vsekakor demonstracija zavezništva. Da si ne bi kdo kaj mislil? Enako simbolno bi lahko metali tudi rakete. Ja, vojska je Vojska!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !