Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Kriza kot priložnost

Objavil Rado, dne 28.04.2020

Na našo novo vlado se je zgrnil plaz obtožb v zvezi s spornimi posli pri nabavi protikoronske opreme.
Da naj bi s posredovanjem omogočili visoke profite izbranim gospodarskim družbam?  Čudim se temu linču.

Zakaj se javnost raje ne ozre malo okoli sebe in razmisli o naši stvarnosti.  V kapitalizmu živimo.  V družbenopolitičnem sistemu smo, v katerem je dovoljeno, še več, je priporočljivo tudi bogateti.

Vladni posredniki, ki so usmerjali to nabavno kalvarijo so agentje kapitalizma.  V najčistejši obliki. Opravljali so svoje družbenopolitično poslanstvo, za katero so imeli tako legalnost kot legitimnost.   V naši ustavi imamo zagotovljeno predstavniško demokracijo.  Ljudstvo je vrhovni suveren in se vsake štiri leta  odloča o svojih zastopnikih.  V roke jim položi vso oblast.   Za štiri leta.  Vmes ljudstvo nima vzvodov za posredovanje.  Tudi referendum, kot zadnje korekcijsko sredstvo za posredovanje pri spornih odločitvah parlamenta in vlade, je po zadnjih ustavnih spremembah postal “brezzobi tiger”.

Ob pretresih – glej odstop premierja Šarca – “naši” poslanci naenkrat niso nujno več naši poslanci.   Socialno čuteči in zelo moralni SMCjevci so naenkrat postali “njihovi”-  Visoko moralo svojega apologeta Mira Cerarja so čez noč zamenjali za brez prizivnega kapitalista (Magna – štajerska zelena polja).  In ohranili službe.

Tudi Desus se je čez noč uklonil  tistemu, “ki zdaj tala”  – po poslancu Juršetu.  In
so ohranili službe.

Nekateri boste protestirali, da stiske naroda vendarle ne gre izkoriščati za dobičke   Morda imate prav, a kaj boste naredili?  Boste zahtevali odstopa Počivalška in Tonina? Lepo.  Ni mi jasno kako boste to dosegli, a če vam vendarle uspe ali bo problem rešen? Kaj mislite ali so omenjeni gospodje solirali ali so imeli zaupni mandat za svojo politiko od premierja?  Od premierja, ki je sicer znan kot  učinkovit mož, ki drži vse niti v svojih rokah.  Mož, ki že pred sejami vlade uskladi obravnavane teme z resornim ministrom, kot pripovedujejo ministri iz njegovih prejšnjih vlad.  Tako, da so seje vlade zgolj formalnost, ki potrjuje premierjeve zamisli.

Naš aktualni premier, ki je sicer “kontrolfrik”, nikoli ni bil na formalni ravni povezan z barabijami podrejenih.   Ali pa je bil formalno povezan a je, tki. barabija, zastarala.
Čudo, čudo, prečudno.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Kriza kot priložnost”

  1. stricmarc pravi:

    Sam sem videl o nabavi opreme preko posrednikov modro potezo našega vodjo, saj je vedel, da se bo za posel steplo kup poslovnežev, ki bi radi hitro obogateli in bodo za posel angažirali vsak svoje veze v politiki. In naši fantje bodo za nastavljeno vabo prijeli. Če je še morda kdo razmišljal, da bi iz vladajoče ladje izstopil malo pred volitvami in si za volitve utrdil rating, saj je zrušil Janšovo vlado, se je sedaj uštel. JJ ga drži za jajca in ga z zbranimi dokazi uniči v volilni tekmi. Drugače bi lahko opremo ceneje kupili od Kitajske z angažiranjem zunanjega ministrstva (veleposlaništva). Primerjava z afero z orožjem ni primerna, saj takrat v osamosvojitvi Slovenija ni smela nabavljati orožja zaradi embarga OZN. Strankarska mašinerija bo člane vlade branila pred opozicijo. Če bi imel kaj reči, bi opoziciji svetoval, da naj predvsem zbita dokaze in naj ne postrelja vseh nabojev pred volilno tekmo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !