Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Figurativno ali realno? Plemeniti proti Slapniku.

Objavil Rado, dne 5.03.2011

“Udariti po pički”; figurativno, “udariti v obraz”

Jelinčič je nedvomno bolj kriv.
Prvi je namreč začel. Tu ni nobenega dvoma. Poleg tega je v Jelinčičevi nameri figurativna le “pička”, ki nadomešča obraz. Napovedanega udarca samega, pa ni mogoče šteti za figurativega, ampak za dejanskega.

Odziv Slapnika samega – namera, da bo Jelinčiča vrgel skozi okno – pa ni mogoče šteti za realnega. Namreč nekdo, ki jih dobi po “pički” bo težko prešel v protinapad v tolikšni meri, da bi lahko obvladal nasprotnika, pri čemer bi moral poprej še odpreti okno. Skozi zaprto okno zaščitene parlamentarne zgradbe je namreč nemogoče vreči človeka, ki še vsaj malo brca. Udbovskega sodelavca “potnika” pa še posebej ne.

Iz tega logičnega sosledja torej lahko sklepamo, da je bila na eni strani figurativna Jelinčičeva “pička” in poslančev “met skozi okno”,
Za realnega pa je mogoče imeti Jelinčičev nameravani in z ničemer izzvani napad. In slednje je edino kar je potrebno sankcionirati!

P.S.
Pozabil sem še. Slapnik je še imenoval Jelinčiča za potepuha. Tu se je najbrž samo zmotil. Najverjetneje je imel v mislih Jelinčičevo udbovsko ime “potnik”.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Figurativno ali realno? Plemeniti proti Slapniku.”

 1. Mike pravi:

  Slapnik se je pustil sprovocirat!

  Jelinčič pa tak vedno take ven meče.

 2. Tinček pravi:

  Bravo!
  Odlična analiza. Si jo poslal Gantarju, da mu bo v pomoč pri dodelitvi sankcij?

 3. Hace pravi:

  A ni bil Jelinčić “padalec”?
  Na njegov udbovski psevdonim mislim!

 4. Mike pravi:

  “A ni bil Jelinčić “padalec”?”

  Jelinčič je bil v svoji karieri že marsikaj!

 5. Authentic Jerseys pravi:

  Aside from support, these jerseys also reflect on how much admiration football teams get from their fans. Wearing of jersey was first popularized by football fans but today this is considered a bandwagon among sports buffs in every corner of the world.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !