Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vegradu je potrebno reči NE!

Objavil Rado, dne 28.05.2010

Vegrad in njegove hčerinske družbe, že več kot desetletje svojo neorgansko rast in svoje nezasluženo mesto med velikimi slovenski gradbinci, gradijo na plečih mizerno plačanih delavcev ter izsiljevanjem in neplačevanjem podizvajalcem ter ne nazadnje tudi na vprašljivi kakovosti gradenj in ne nazadnje tudi zaradi zlizanosti s politiko.

Z učinkovitim računovodstvom matična firma Vegrad,  prenaša svoje obveznosti  na hčerinske družbe. Ob dobljenih tožbah in izvršbah naletijo upniki in dobavitelji na pravno osebo iz katere ni več kaj vzeti za poplačilo dolgov.  Zadnji primeri, o katerih mediji zadnje mesece veliko poročajo so le vrh ledene gore. V ozadju je veliko že pravno zapadlih in neizterjanih primerov. Je tudi veliko “uspešnih” poravnav pri katerih so dobavitelji “pristali” na tudi do 80 % popuste. (slednjih pri morebitnih kazenskih pregonih ne boste našli) S preostankom dobavitelji seveda niso mogli več rešiti svojih podjetij, niti se rešiti obveznosti do svojih dobaviteljev in formula za dolžniško stihijo je tu.

V odnosu Vegrada navzgor,  v področje politike in države bo novinarski preiskovalec našel veliko prijateljskih vezi na ministrstvih, ki so neodvisne od trenutnega položajnega ministra.

Slediti je treba tudi primere, pri katerih so zadnjem hipu, ne glede na drugačen izid javnega razpisa, predali delo Vegradu.

Zadnja mizerija, s katero se Vegrad s pomočjo države otresa obveznosti do ljudi, ki so se dobesedno iztrošili na slovenskih deloviščih zgolj za dobrobit gradbene baronice, kaže na velik nateg, ki so nam ga skupaj z izhodom iz Jugoslavije servirali osamosvojitelji. Politični sistem, ki ga imamo zdaj je zelo daleč od obljubljene dežele. In vse bolj se oddaljuje.

Celotna vodilna struktura Vegrada mora odstopiti!  Če bi država pomagala Vegradu v dobro  slovenskemu gradbeništvu, pri čemer bi ostal na položaju le eden od te garniture, potem poiščite politične podpornike te pomoči.  Tam se skriva . . . ( vstavi kakšen izraz iz italijanske gospodarske stvarnosti )

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Vegradu je potrebno reči NE!”

 1. Rado Rado pravi:

  Hilda Tovšak je nedolžna ovčka.

  Gostovanje v nocojšnjih Odmevih. Takšnega sprenevedanja pa že dolgo ne. Še politiki bi se lahko učili od Hildice.
  Z nedolžnim obrazom odgovarja na vprašanja. Nič ni kriva glede bivalnih razmerij svojih delavcev. Za izgon delavcev iz države tudi ne. Odpuščanja so stvar projektnih podjetij.
  Neizplačane plače, kaj pa je to?

  Zavrtite si še enkrat Odmeve. Se splača.

 2. nevenka nevenka pravi:

  Ta je pa res neverjetno pregnana. Hildica!.

 3. Rado Rado pravi:

  Kot vidiš Nevenka, po zadnjih dogodkih, se saga o Vegradu nadaljuje.
  Ko misliš, da smo že dosegli dno, se izkaže, da lahko gredo gradbeni baroni pri razčlovečenju delavcev še globje.
  Bomo ljudje pristali na življenje v tako razčlovečeni družbi?

 4. olna pravi:

  Jeza, sram in onemogel bes – danes ob pogledu na delavce, ki nosijo pakete Rdečega križa…

 5. Rado Rado pravi:

  Olna,
  politika se je glede Vegrada zganila šele danes, pa čeprav so že daleč pred nami vedeli za vse barabije, ki jih zganjajo v Velenju.
  Po moje niso iskreni in so odreagirali le zaradi strahu pred javnim mnenjem in ne zaradi iskrene želje onemogočiti baronico.

 6. cheap nfl jerseys pravi:

  Try holding your right hand with left one to give the simplest warth to yourself nfl team jerseyslinalin7780 .Don’t long for the giving from others Custom MLB jerseyslinalin7780 ,start to learn to be self-sufficient Cheap NFL Jerseyslinalin7780 .

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !