Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Čemu Pahorja ne poučijo o sklepanju pogodb?

Objavil Rado, dne 22.04.2010

Pa kaj je temu Pahorju?

Ali se gre socializem?  Zdaj terja od pogodbenega partnerja, da javno razkriva svoje podatke. Oz. se jezi nanj, ker tega noče.

Ranjen, da je politični interes?  V kapitalizmu je huje, kot ranjen politični interes, kršenje in javno razkrivanje pogodbenih določil.  Pogodba se mora spoštovati.  Pogodba med dvema poslovnima subjektoma je osnovna enota kapitalizma. Sama srčika, bi rekel.  In se tiče samo njiju. Če je ena pogodbena  stranka prepričana, da je bila kršena pogodba, potem naj vloži tožbo za odškodnino.  Lahko tudi pogodbo enostransko prekine,  vendar jo bodo prizadele pogodbene kazni.

Premier je trdil, da Kresalovi verjame, zato jo je včeraj tudi obranil.  Čemu zdaj še naprej brska po pogodbi?  Torej ji v resnici ni verjel.   Pa četudi je bilo eno, ali drugo nima Pahor nobene osnove,  da zaradi pogodbe povzroča politični veter.  Če je pogodba za vlado neugodna potem tega ni kriv Pogačar. Se je pač dobro izpogajal.  Čimvečji profit je glavni gospodarski smoter.  Nihče ne sme biti kaznovan, zato ker se prizadeva za ta smoter.   Edino, kar lahko Pahor naredi je, da zahteva od Kresalove prekinitev pogodbe, seveda po preteku odpovednega roka.

Pahorjeva sveta jeza je nova populistična poteza, ki vlado oddaljuje od bistva. Kot je že povedal LDS-ovski starosta Niko Kavčič, bi premier moral obiskovati Merklovo in Sarkozija, ne pa da tiči na sejah slovenskih železnic in  se ukvarja z malimi posliči ministrstev.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Čemu Pahorja ne poučijo o sklepanju pogodb?”

 1. stric Marč pravi:

  Dober blog.Niko Kavčič pozablja , da te morajo v goste povabiti ali pa vsaj sprejeti. Tudi Pahor bi raje sedel na kavi pri Merklovi ,Sarkoziju in še posebno pri Obami. Če politika nima vizije ,je bolje,da se ukvarja sama s seboj. Se vsaj večja škoda ne dela.

 2. Brane pravi:

  Pahor v takšnih primerih in aferah zelo trpi: vidi pizdarije, jezijo ga, vendar si ne upa rezati, ker ve, da bi z razpadom koalicije v bistvu razpadel tudi sam. In da ni čisto tiho kot miška, se postavi na prste in žuga na manjpomembne, v tem primeru Pogačarju, ki mu lahko le čestitamo, kako mu je ponovno (Pogačar-Senica-SibBanka) uspelo nategniti glupe Slovence. Enako kot v primeru Križaniča, ko je žugal tistemu udbovcu, dokler ni odšel. Rit Pahorjeva!

 3. Rado Rado pravi:

  Brane.
  A Pahor da trpi? Pa saj to je narobe svet. Od kdaj pa imate jaševiki empatijo za “taleve”?
  Brigaj se raje za svoje Brane.
  :-)

 4. Brane pravi:

  Zelo trpi. V polemiki se mi je smilil, ker se je videlo, da Janši ni niti do kolen. En čas je “farbal”, en čas osladno laskal, en čas spreobračal temo. Tipična komisarsko-komunajzerska nesposobna rit. Pa še v hlače se podela, ko stopi pred Janšo, ker ve, da je on moralnež, poštenjakar, diplomat, ponosen Slovenec, on sam pa je samo lep..

 5. Rado pravi:

  Kar se ti arbitraže nihče od njiju ni imel prav.
  Oba sta del permanentne nesposobnosti naše zunanje politike. Očitno je, da imamo Slovenci vgrajeno nadstrankarsko sistemsko napako v zunanjepolitičnem segmentu.
  Glej temo o recipročnosti: http://rado.blog.siol.net/2007/08/25/

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !