Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Igor Omerzu ti si kompleten . . . (vstavi poljubno).

Objavil Rado, dne 12.12.2009

Replika na ponedeljkovo Polemiko.

Igor,

Dvajset let te ni bilo nikjer, zdaj pa s trditvijo, da je slovensko politično vodstvo čakala usoda romunskega diktatorja, buriš duhove.

Paralele Romunija konec osemdesetih in Slovenija konec osemdesetih, so povsem deplasirane. Razlika med Slovenijo in Romunijo so bile ogromne in so vidne še danes. Spominjamo se slik o prestradanih otrocih v romunskih sirotnišnicah in še o marsičem. Romuni se dandanes preživljajo z dninarjenjem po Evropi, medtem ko je naš standard pri evropskem povprečju. Komentar tu skorajda ni potreben.

Pa še to: Takratno slovensko mladinsko vodstvo, da je bilo kontrolirano s strani partije? In, da je v primeru Janše šlo za notranjepolitični obračun med “partijsko” mladino in “Janševo” mladino.

Bolna trditev!

Mladinsko vodstvo in celotno mladinsko članstvo, revija Mladina, krog Nove Revije in še mnogi kulturniki in intelektualci so bili tisti, ki so bolj, ali manj enakovredno rinili osamosvojitveni voz naprej.

Kaj je bil Janša pred aretacijo? Pod okriljem Mikroade so švercali računalnike, izključeni komunist Janša pa je pisal protiarmijske članke. Potem pa se čudi, da so ga prijeli zaradi tajnih dokumentov?

Dandanes je jasno, da je celo zloglasni in osovraženi šef jugoslovanske Udbe, Stane Dolanc, ščitil Slovenijo pred jugoslovanskim pogromom. Z usklajevanji, ki si jih omenjal so pravzaprav dajali maneverski prostor osamosvojitvenim silam.

Pravo resnico o slovenski osamosvojitvi bo šele treba napisati. Očitna je paralela med koncem II. svetovne vojne, ko so partizani in komunisti prirejali zgodovino in med slovensko osamosvojitvijo, ko resnico o osamosvojitvijo prirejajo pomladniki.

 • Share/Bookmark

15 odgovorov v “Igor Omerzu ti si kompleten . . . (vstavi poljubno).”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Od vedno so bili okusi za resnico različni, glede tega se časi niso nič spremenili, čeprav bi se počasi morali.
  Čim je več resnic resnice v resnici ni.

 2. Rado Rado pravi:

  Problem vidim v tem, ker dajejo vodilni mediji besedo le politikom te, ali one ideološke usmeritve.
  Naj nastopajo predvsem intelektualci, ki so sposobni kdaj priznati tudi argument drugače mislečega.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Za kaj takega mora biti najprej medij politično nevtralen.

 4. Brane pravi:

  Pred kratkim si v napadu nostalgije objavil članek NI BILO (zadnjega poljuba, skupnih sprehodov, itd…) pozneje si članek odstranil.
  Zdaj razumem, zate velja:
  Ni bilo revolucije,
  ni bilo pobojev,
  ni bilo komunizma,
  ni bilo udbe,
  ni bilo enoumja,
  ni bilo srbozacije slovenstva,
  ….

 5. nevenka nevenka pravi:

  Če sem na kaj ponosna v naši zgodovini, sem na upor okupatorju in na množice ljudi, ki so se uprli gnilemu kapitalizu. Žal za prekratek čas in se bodo morali še enkrat. Ker kapitalizem ni vmes postal čisto nič bolj human.

 6. Rado pravi:

  - ni bili domobranske prisege,
  - ni bilo Črne roke in diverzantskih pobojev Slovencev med vojno in vse tja do leta 1955
  - Janša ni bil nikoli komunist in švercer računalnikov
  - Ni bilo pobojev pri svetem Urhu
  . . .
  ker vsega naštetega ni bilo, idejni potomci njih upravičeno ponosno zro Slovencem v oči

 7. Brane pravi:

  kako si lahko tako “žleht”, da nekomuniste šteješ med neSlovence??!
  Slovenski domobran je vedel kaj komunisti naredijo, ko pridejo na oblast in opravičeno se je temu uprl (žal neuspešno).

 8. nevenka nevenka pravi:

  Kljub vsemu, kar imajo nekateri očitati socialističnemu obdobju naše zgodovine, smo takrat živeli z upanjem v bodočnost, sedaj pa ne.

  Slovenski domobran bi moral vsaj malo vedeti kaj dela Hitler, on itak ni bil kak velik zastopnik kapitala, za seboj je imel sestradano nemško rajo, tako samo mimogrede, za tiste, ki ne vedo, da Hitlerje ustvarajo krize, ne ravno razcvet kapitalizma.
  Tako, da bo malo jasno, na kateri strani in zakaj so bili domobranci?????

 9. Brane pravi:

  Nevenka, vse kar si napisala je res. Tudi jaz sem ponosen na slovensko upornost proti okupatorju. Vsi moji predniki so bili v partizanih, moj oče je bil tri leta v nemšem koncentracijskem taborišču (star 3-5 let). Škoda le, da je to domoljubje ena stranka izkoristila zase.
  Domobrani so v zadnjem trenutku, popolnoma stisnjeni v kot, podpisali to zloglasno prisego, ki so se jo dolgo otepali in prilagajali njen tekst, vendar je bil Rupnik (kljub nasprotovanju vseh okoli sebe) na koncu prisiljen v ta “pakt”.

 10. cita pravi:

  Laž je nesmrtna duša komunizma. Leszek Kolakowski.

 11. Brane pravi:

  kako res in kako na pravo mesto prilepljeno :)

 12. Rado pravi:

  Cita,
  laž je nesmrtna duša v vseh sistemih; Lagal je Clinton glede Monike, lagal je Bush glede iraškega orožja. Ob vsakih volitvah nam lažejo vsi politiki. Laže nam statistika /da nam gre povprečno dobro/, laže nam TV prodaja (še karkoli smo kupili iz Tv prodaje, smo se nahecali).

  Laž je sestavni del vsakdanjega življenja.
  Obešati laž zgolj na komunizem in ob tem namigovati,češ, vidite . . .,
  je dejanje brez vsebinske vrednosti.

 13. mi-ya-gi pravi:

  Ne vem, zakaj napadate Igorja, saj izjava, da lahko ves slovenski politični vrh doživi usodo, podobno usodi romunskega diktatorja, originalno sploh ni njegova.

  O tem nekateri drugi govorijo že več kot eno leto.

 14. ChristineHunt18 pravi:

  The personal loans seem to be important for people, which want to ground their own company. In fact, that’s very comfortable to receive a financial loan.

 15. Authentic NFL Jerseys pravi:

  For sports fans who want to be included in the circle, jerseys are definitely the clothing that you must have. Selling of jerseys from the different sports teams have proliferated in the market today. Jerseys from all shapes, sizes and designs are all offered so you just have to take your pick on the one that best suits your taste.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !