Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Kdo ima Pahorja v šahu? Dr. Dimitrij Rupel zopet na sceni!

Objavil Rado, dne 27.11.2008

Presenetljiva novica.

Če izvzamemo vernike SDS-a najbrž nihče v Sloveniji ne aplavdira dr. Ruplu. Resnici na ljubo tudi ni pravih razlogov za kaj takega.  Seveda se lahko strinjamo premierjem Pahorjem o Ruplovem velikim zunanjepolitičnim opusom.  Vse od osamosvojitve dalje.  Pa vendar ima Ruplovo delovanje od časov ljubljanskega županovanja celo serijo diplomatskih kiksov. Mnogi od njih so tudi kapitalni. Pahor jih nedvomno pozna.  Čemu je torej Pahor Rupla vrnil na sceno?

- Eden izmed razlogov bi lahko bil medsebojni boj za prestiž med njim in med predsednikom Türkom.  Tudi, če omenjeno rivalstvo zares obstaja, je ukrep imenovanja Rupla za  svetovalca vlade, bistveno premočan.  Zatu mu ne dajem prevelik odstotek verjetnosti.

- Drugi razlog bi lahko bil kakšna vezana zakulisna trgovina z opozicijo.  O vsebini tega tajnega dogovora seveda zaenkrat še ne morem slutiti.  Je pa ta razlog najbrž verjetnejši od prejšnjega. Najbrž bo čas pokazal kaj več.

- Tretji razlog bi lahko bil ameriški interes.  Dr. Rupel je precejšnji del življenja preživel v ZDA. Od študijskih časov dalje.  Pa kasneje veleposlaništvo v ZDA.  Skratka veliko možnosti je bilo za Ruplovo “kontaminiranje”.  Postopek “kontaminacije” je znan.  Dokazov za to nimamo in jih nikoli ne bomo dobili.  Lahko pa razmišljamo v tej smeri na podlagi številnih indicev.  Naša zunanja politika je več kot celo desetletje proameriška.  Skoraj brezrezervno smo podpirali ameriško imperialno politiko. Da nova vlada ne bi krenila v “napačni” smeri, ji je bilo potrebno dati proameriškega nadzornika. To pa pomeni, da so tudi na Pahorja močno pritisnili.

Katerikoli razlog je že bil za Ruplovo vrnitev na sceno,  v vsakem primeru se meče zloslutna senca na Pahorja.   Ali je premier ujetnik lastnega ega, vezane trgovine, ali pa je v oblasti zunanjih sil?  In to ne tki. sil kontinuitete, ampak veliko močnejših sil.  Pahor je izgubil moje simpatije in najbrž  je v očeh volilcev, ki so glasovali za spremembe, veliko mero kredibilnosti izgubila tudi vladajoča koalicija.  Sprašujem se le, zakaj so Kresalova in Golobič tiho? Čigav Kapital, oz. katera velika politika vlada Sloveniji?

 • Share/Bookmark

62 odgovorov v “Kdo ima Pahorja v šahu? Dr. Dimitrij Rupel zopet na sceni!”

 1. Pris Pris pravi:

  Tretji razlog: plačanec CIA.

 2. lordwales pravi:

  Dobro napisano!

 3. als pravi:

  verjemi, tudi verniki sds-a mu ne aplavdirajo. sicer pa če bo tradicija obveljala bo na vizitki sam en s prečrtal, pa bo spet na pravi strani…

 4. Tadej pravi:

  v glavnem – spet smo ga nafukal…

 5. Darko pravi:

  Dobro napisano. Čeprav nisem volil levo, ne vidim smisla v današnji Pahorjevi odločitvi. Očitno nima jasnih pogledov, zato tudi kupčka z ljudmi iz opozicije. Izgublja leve in desne simpatizerje.

 6. Tadej pravi:

  ej veš kwa. Ok. Po eni strani v redu, sam kje je spet glih debila rupla najdu za to. Mogoče pa zato ker je ibr proameriško usmerjen…

 7. Darko pravi:

  Pa še to. Sedaj obstaja velika nevarnost, da nas Hrvati peljejo žejne čez vodo. Oni ne prejudicirajo meje, oni so zasedli slovensko ozemlje. Začasna kontrolna točka je naenkrat stalna.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Odločitev ne bi smela biti sporna ali presenečenje za vse, ki so vsaj približno poslušali Pahorja – ta je ves čas poudarjal, da se bo zavzemal za politiko konsenza, da bo sklepal kompromise in da bo pragmatičen politik, ne pa zgolj izvrševalec interesov levice. Torej seveda ravno nasprotno unilateralni politiki, kot se je očitala prejšnji vladi.

  No, ko sedaj ni podlegel sokolom in revanšistom, ki želijo odžagati, uničiti, razčetveriti, prežvečiti, požreti, izbljubati, še enkrat prežvekovati, prebaviti, kompostirati in pokopati vse, kar vsaj približno diši po starem režimu, se je kar naenkrat zagnal vik in krik, na obrazih volitvenih zmagovalcev pa se zrcalita začudenje in razočaranje. Hja, smešno, govorilo se je o želji po novi klimi, a očitno se je mislilo na staro (le da bi veter namesto iz desne, pihal iz leve), ko pa je sedaj Pahor začel udejanjajati novo politično mentaliteto, se ga začne obravnavati kot izdajalca in se govori o izgubi simpatije in kredibilnosti.

  Ne, Pahor dejansko dela to, kar se je pred volitvami zahtevalo od njega, le da so te zahteve po spremembah nekateri jemali zelo po janševistično, seveda v levi preobleki, a še vedno s povsem enako skrajno mentaliteto in principi.

 9. Tadej pravi:

  dimitrij rupel, partizansko ime El Cameleon :-)

 10. eka pravi:

  Res dobro napisano. Meni osebno je Rupel sinonim za TEFLON – nič se ga ne prime in kar je še huje nič ga ni sram. Če bi imel vsaj malo karakterja, bi se pobral v penzion! Tudi Pahor me je razočaral!

 11. chef chef pravi:

  Pahor je pri meni že izgubil ogromno pik. Že s tem, da je šolski minister dr. Lukšič, ki je bil verjetno najbolj len profesor na svetu.

 12. Rado Rado pravi:

  Darko,
  nekaj o smislu odločitve je pravkar v Trenjih povedal Balažič. Pravi, da je hotel pokazati odločnost pri vodenju vlade na eni strani ter da je hotel opoziciji pokazati širino svojega vladanja.

  Naj si bo razlog eden, ali drugi, nedvomno je razrahljal trdnost svoje koalicije. Notranja trenja bodo močna in bodo izničila pozitivne posledice njegovih namenov.

  Pris,
  znano je da imajo (in so imeli) Američani mnoge tuje politike v šahu. Ni nemogoče.

  Als,
  štala bo, verjemi.

 13. Pris Pris pravi:

  Spooky, ni problem v klimi, problem je v tem, da je s to potezo Pahor vnesel zmedo na zunanjepolitično področje. Kot prvo je Rupel znan konfliktnež, ki je v sporu s kar nekaj poklicnimi diplomati in uslužbenci MZZ. Kot drugo pa je Ruplova nova funkcija nejasna. Zakaj pa imamo ministra za zunanje zadeve, če Pahor na tem področju rabi še dodatnega svetovalca? V povezavi s protokolarnimi in drugimi zunanjepolitičnimi funkcijami predsednika republike pa bo to generiralo nove in nove konflikte, verjetno tudi konstantni babji fajt (prva dama vs. Marjetica). :D

  Sploh pa se ne strinjam s spremembo klime v obliki reševanja bivšega ministra za vsako ceno. To ni politika konsenza, sploh če je bivša vlada njegov status pričela reševati na zadnji seji, ad hoc in na silo.

 14. lojz pravi:

  NIKOLI VEČ SD ne boste vladal 4 leta popušili ste

 15. Jerry pravi:

  Rupel po mojem ve nekaj tako o levih kot o desnih. In da tega ne bi izdal in naredil velike afere, je vedno na oblasti. Na volitvah sem točno vedel, neodvisno od tega koga bom volil in kdo bo zmagal, Rupel bo na oblasti. On je vedno na oblasti. Takih primerov je v zgodovini malo, a so bili že v rimskih časih.

  Ampakćvztrajam na tem da Rupel preveč ve, da bi se ga lahko odpikalo. Sploh pa ne slišim nobene dobre besede od ljudstva o njemu, niti od levih, niti od desnih. Vsi so distancirani od njega. Sploh ne vem kako lahko ta človek gre v trgovino? Verjetno ne gre, mu ni treba. Ampak… jaz vsekakor ne bi bil on. Z njegovim denarjem vred ne bi želel. Njega sicer ne moti da je tak, lahko živi sam s seboj. Vsak pa ne bi mogel.

 16. botr pravi:

  Razočaranje za Pahorjeve volilce. Poteza ni bila pričakovana,še manj razumljena, saj je Rupel izrazito nepriljubljen politik.

 17. Pris Pris pravi:

  Rado, jaz sem v to, kar sem napisal, prepričan. Prej sem samo sumil, ob zadnji Pahorjevi potezi pa sem prepričan. Nihče ne more tako dolgo in ob tolikih kiksih in splošni nepriljubljenosti konstantno zasedati pomembnih funkcij. To so Busheve metode.

  V prid moji tezi pa govori tudi to, da je Rupel kljub jugoblokadi študiral v ZDA, o tem pa praktično ne obstajajo nobeni podatki. Tudi Ruplova uradna biografija o tem bolj kot ne molči. Le kaj je počel v ZDA? :P

 18. tORO pravi:

  VERJETNO JE RUPSI AGENT KGB, PA SE JE PAHOR USTRAŠIL MALO RUSIJE…

 19. Rado Rado pravi:

  Pris,

  saj, saj. Prav to sem imel v mislih, ko sem pisal o “kontaminaciji”. Vendar pa eksplicitno seveda tega ne morem zapisati.

 20. rubinstein pravi:

  Se strinjam s Spookyem, da to tisto novo pri Pahorju, ki je elegantno rešil zaplet z Ruplovo tožbo. Kam pa naj gre sedaj Rupel, ki jaz sicer ne prebavljam, ker mu niti besede ne verjamem in sploh bi rekla,da je delal le za elito, če pa je že toliko časa v politiki? Tudi v podjetjih je navada, da zaslužne in dolgotrajne direktorje, ko ti začnejo delati škodo, se jih umakne na mesto neškodljivih svetovalcev, če ne drugega zaradi dobrih zunanjih zvez. Tako se izkoristi, kar ima dobrega, ta pa počaka na penzijon.

 21. Matej pravi:

  To so sami dvojni agenti :)

  Če ste gledal “Dvojna igra”.. tam se še na konc ni vedlo kdo je kdo heh

 22. afna pravi:

  No, treba mu je priznati veliko mero politične modrosti (Pahorju), saj je z eno potezo uspel umakniti temo iz dnevnega reda. Seveda, nikoli ni rekel, da bo Rupel imel kakšno formalno moč. In prav zato, ker je pa njegov kabinet postal odlagališče nadležnih odsluženih političnih kadrov, in to v času poglobljene pozornosti na socialna vprašanja navadnih ljudi, je njegova odločitev sporna in nerazumna.

  Pahor ga je parkiral, da ne bo Rupel več delal sramote sebi in svetovni javnosti z raznimi grožnjami s tožbami vse vprek.

  … ampak službica bo pa lepo plačana … da bo bil s fikusem zaprt v sobi po 8 ur; pa še marjetica ga bo lahko več obiskovala.

 23. ametist pravi:

  Nocoj, pa ne zelo dolgo, sem gledal Trenja. G. Starman je nekako sumljivo deloval in hvalil g. Turka. Meni se zdi, da je bila v Zagrebu njegova osebna promocija. Če se izrazim po domače, je bil to le Blažev žegen , ki ne škoduje in ničemur ne pripomore. Vesel bom, če sem v zmoti.

 24. Jasna pravi:

  Tudi jaz sem gledala Trenja in ne morem se načuditi Starmanovi viseči rinki v ušesu. Ves čas sem se spraševala: pa kaj je tem človeku, da si je navesil rinko na eno uho? Pa je to jako seljački, sem premišljevala. Ja, ja včasih premišljujem kar v hrvaščini.

 25. bin pravi:

  Svete krave so to, Rado! Ni Rupel edini. Da je vsa “visoka politika” le vezana trgovina, je pa tudi že dolgo jasno. :mrgreen:

 26. Vanja pravi:

  Rado, dobro napisano in se strinjam z vsem anpisanim! upam,da me ne boš proglasil za tvojo ovčico sedaj;-)

 27. Dyz pravi:

  Pridružujem se Radu – osupla, zgrožena, jezna, žalostna…nad Pahorjevo potezo; kaj sploh lahko storimo? Jemljem nazaj svoj glas ZA, ki sem ga obkrožila na volitvah…

 28. Janez pravi:

  Z izvolitvijo “novih” politikov smo želeli povedati, da nismo bebci in vemo,da nas nategujejo, a žal so tudi ti KONTAMINIRANI in uresničujejo le interese kapitala (lastnikov kapitala), nam pa ostane le, da še naprej plačujemo interese kapitala čeprav v svoje slabo.
  Ne vem če imamo možnosti presekati gordijski vozel, kajti očitno je večina politikov pokvarjena, tiste ki so še pošteni pa ne spustijo na oblast.
  MARIONETE ?

 29. Rado Rado pravi:

  Saj vem Vanja,

  ko (če) bom še kdaj kritično vzdignil glas zoper Simono, jih bom gotovo še “slišal” od tebe.
  :-)

  ____
  Ponovno se mi je politika priskutila (kdovekolikokrat že doslej). Kaj ta hip počenjaš Vanja? Pravkar se mi je zahotelo kuhanega vina.

 30. Anja pravi:

  Hmmm, Janša ga drži za jajca, da se ne bi razvedelo s kom ljubimka 17 let:)

 31. GSH pravi:

  Zunanji odposlanec je nova biološka vrsta- kameleonska podgana.

 32. Pris Pris pravi:

  Evo, sem še malo elaboriral;)

 33. milio pravi:

  Sovražnike čim bližje k sebi;-)

 34. dr. filomena pravi:

  Pris, strinjam se z vsem, kar si napisal. Kot bi mi potegnil izpod prstov, le da nimam časa, da bi napisala kar koli približno tako obsežnega ;)

  Moj neelaboriran prispevek na to temo

 35. Rado Rado pravi:

  Pris,
  tudi tukaj se strinjajo s tvojo (najino) tezo.

 36. ponpet ponpet pravi:

  yep. cija je valda tle. in to zaradi velik reči (npr. plutonij v skritem reaktorju “elektrarne” krško, pa umor ivana krambergerja, pa obnova planiške velikanke, pa …)

 37. vlatka vlatka pravi:

  Rado,

  še dobro, da ne poznam politike.

  Mi je pa hecnih nekaj stvari, a bom o njih molčala :D

 38. Rado Rado pravi:

  Vlatka,
  ta tvoja zadeva z molkom. Povsem si zadela.
  Pohvaljena.

 39. mica mica pravi:

  Rado, no, mičkeno si falil- glede tistih t. i. vernikov.
  če še ne veš: so ljudje, ki so sicer drugačni od tvoje politične opcije, a so istočasni dokaj kritični in tudi glede Rupla trenutno ne šparajo besed.
  Tudi jaz jih ne, mimogrede
  :-)

  Zaspeplene in ritoliznioške boš pač moral poiskati v kakšnih drugih vrstah, ni pa nujno, da se oziraš le med politične fene

  :-)
  :-)

  Skratka, mi, navadni smrtniki, redkokdaj izvemo, kaj se dogaja v zakulisju. Tudi tega- s čim se je Rupl prikupil Pahorju-verjetno najina ušesa še dolgo ne bodo slišala- če bodo sploh kdaj.

  Mimogrede: včeraj se je naš predsednik Turk ustavil pri mojih knjigah na Knjižnem sejmu.
  Ker sem ga do sedaj zmeraj videvala le na Tv in se mi je zdel nekako mlahav in utrujen, sem včeraj- od blizu- ugotovila, da temu ni tkao, da je- na pogled- še kar uredu dedc
  :-)

  Torej: že videz nas lahko prevara, kaj šele tisto, kar skrivamo pod kožo
  :-)

 40. drmagnum drmagnum pravi:

  Zanimivi bodo še manevri vlade, če hoče zagotoviti večjo blaginjo svojim državljanom. Pahorjeva poteza pa je nakazala možnosti, ki bodo razbremenile marsikatero politično opcijo in omogočila večjo angažiranost vseh pri razreševanju sedanjih gospodarskih in socialnih težav.
  Morda za nekatere nenavadna odločitev, pokazala pa se bo za spretno potezo čez čas, ko bo potrebno odločati še o bolj zahtevnih in za nas državljanih manj prijetnih odločitvah.

 41. majmaj pravi:

  Jaz pa mislim, da je Pahor mevža. Najbrž ima kakšne razloge o katerih se nam niti ne sanja, pa smo spet pri teoriji zarote? In s kakšno muho je izdavil da je Rupla nastavil. O še rima se. Cela ta vlada se mi zdi porazna. Dream team my a..
  Rado, lepo se imej.

 42. Rado Rado pravi:

  Tudi mene je prevaral s svojim obnašanjem po volitvah.
  Afera z Ruplom ga je razgalila. Pahor živi nekoliko odmaknjen od realnosti.

  Majmaj,
  vračam pozdrave tja v večno mesto.

  Mica,
  govoril sem o tistih zaslepljencih, ki slepo verujejo.
  Povsem drugo pa so tisti, ki sicer verjamejo v SDS-ove vrednote, vendar na lažejo samemu sebi, če praksa pokaže drugače. Kam sodiš ti Mica?
  :-)

 43. milena (mica) pravi:

  A kam sodim?
  odgovor je sila preprost.
  Jaz verjamem in slepo zaupam v Ljubezen

  :-)

  Torej…………?!
  :-)

 44. GSH pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=00ANNyU9tSM
  omg just shoot me!
  zdaj smo spet na pravi poti :lol:
  jupi!

 45. Branč pravi:

  Pred štirimi leti je bil presenečenje Janša, ki je postregel s strpno politiko. Levičarji takrat kar verjeti niso mogli. Tako je storil tudi Pahor. Presenetil me je s svojo širino. Hudičevo se zaveda, da ima Rupel zunanje diplomatske izkušnje za 100 Vajglov. Hvalabogu, da jih je sploh pripravljen deliti s takšnimi..

  Cia? Ej, jej, jej, otroci..

 46. Rado Rado pravi:

  Branč.
  Kakšna Janševa strpna politika neki? Samo za pol leta se je potuhnil in pripravljal čistke. Po pol leta dalje pa njegova politika ni bila nič več strpna.
  Potem se je začel kulturni boj.
  Bil je pa nedvomno pametnejši od Pahorja, ki se je že od začetka zaletel in se sprl z lastnimi volilci. Zdi se, da opozicija ne bo imela veliko dela. :-)

  Ruplu izkušnje in znanje nihče ne oporeka. Bolj problematična je njegova aktivnost. Neurejenost odnosov z vsemi sosedi (razen Madžarske), njegovo arogantno obnašanje itd.
  Rupel je dober samo za predavatelja in pisca knjig, izven predavalnice pa se obnaša kot slon v trgovini s porcelanom.

  Da je neznačajen konvertit je še najmanjša stvar.

 47. Branč pravi:

  Komentar o strpnosti bom izpustil, ker sva si jih že večkrat izmenjala.

  Praviš, da se je Pahor sprl z lastnimi volilci. Kolikor jih je s tem izgubil, sem prepričan, da jih je toliko več pa zato pridobil. Prav z Ruplom. Opažam med ljudmi. Tudi zame je sedaj to čisto drugi Pahor, takšen ki ima obraz in jajca (prej sem za oboje dvomil..)

  Neurejenost s sosednjimi državami ni posledica Ruplove politike. Ravno ker je trd pogajalec, je v zobeh pri Hrvatih.

  Pa ravno pisec ni najboljši (zgolj zbirka njegovih govorov in referatov..), medtem ko sem ga na lastne oči videl v prodajalni s porcelanom (res :) ) pa je bil zelo eleganten.. :)

  Neznačajen konvertit? Nak, zgolj uspešen politik.

  Pišuka, zakaj pa Kučanu niste očitali, da je še vedno na oblasti, ko je komunizem podaljšal v demokracijo??

  Lp

 48. Rado Rado pravi:

  Branč,
  vse ankete te dni so pokazale, da so v razmerju 80:20 proti Pahorjevem ukrepu. Kaj bo to dolgoročno prineslo Pahorju sem že tako pisal zgoraj.

  “Ravno ker je trd pogajalec”

  Rupel je nespreten pogajalec. Veter dela in govori takrat, ko bi moral biti tiho.
  Je ujetnik svojega ihtavega značaja. Minister mora biti nekdo, ki se obvladuje.

  Kučan,
  počne samo tisto, za kar je dobil ljudsko podporo. Dvakrat je bil izvoljen s strani večine slovencev. Iz prejšnjih socialističnih časov pa tudi nima masla na glavi. Pravzaprav je zaslužen za mehki prehod iz Jugoslavije.

 49. sajnirespaje pravi:

  Kučan,
  počne samo tisto, za kar je dobil ljudsko podporo. Dvakrat je bil izvoljen s strani večine Slovencev. Iz prejšnjih socialističnih časov pa tudi nima masla na glavi. Pravzaprav je zaslužen za mehki prehod iz Jugoslavije.

  Rado,
  -lobotomija, levkotomija, Operativni poseg, pri katerem prekinemo povezavo med talamusom in čelno možgansko regijo.

 50. Rado Rado pravi:

  Sajnirespaje,

  sočen in duhovit komentar, nedvomno. Res pa je, da mu manjka argumentov. Teh pa od malikov teorij zarote niti ne pričakujem.
  :-)
  LP

 51. sajnirespaje pravi:

  Rado,
  argumentov ne potrebujem, so zeeelo vidne posledice. Žal to vidi vsak bebec. Ni preveč prijazno, ali pač?
  Veliko sreče v prazgodovinski miselnosti in zaverovanosti. Ne razumem, da nisi bil kandidat namesto Perčiča. Pa ti si idealen za to. Brez zamere, moje mnenje.
  In kot je moda po blogih en velik objem in ne vem koloko srčekov. Smeškote namreč sovražim.

 52. Rado Rado pravi:

  Poln velikih besed si Sajnirespaje.

  Nisi pa zares pojasnil, o čem repliciraš. O kakšnih posedicah govoriš?
  O čem se prepirava? Samo to vem, da si omenjal lobotomijo v zvezi z mano in da me (najbrž) uvrščaš med bičkarje. :-)

  LP

 53. Branč pravi:

  He, he, Rado, primerjali so te s Francijem Perčičem, res huda žaljitev, on je sinonim za pokradene milijone v Elanu, podmizno politiko bivših komunistov, kot tudi sedanjo navezo s srbsko udbo.
  Vendar jaz vem, da si ti drugačen. Ti za razliko od njega res verjameš v komunistične vrednote :)

 54. Rado Rado pravi:

  Eh Branč,
  na takšne provokacije se mi niti ne da odzivati. Franci Perčič? Pha!

  Ko si ravno omenil komunizem.
  :-)
  Tu imamo debato.

 55. vranika pravi:

  Amway in ostale nove piramide, mogoče iz Dalasa, kakšna čudežna.

  Cia z ostalimi sprivatizankami ima svoje tržne prijeme.

 56. Igor Đukanović pravi:

  Rado, tudi jaz verjamem, da je Pahor (poleg morebitnega vračanja uslug) Rupla vzel ob sugestijah od koga doma z druge strani Atlantika. A nadzoru CIA-e in megakapitala se ne da pobegniti, tako da zaradi tega imenovanja ni koristno delati panike. Čeprav po drugi strani ta poteza razkrije, da je tudi pri številnih drugih imenovanjih, ki jih javnost ne pozna (npr. Urban Tilen Vetropihič ;-) ), gotovo kaj šlo po domače in v napačno smer.

 57. Rado pravi:

  Igor,

  pravzaprav se sprašujem kdo zares vlada. ZARES je (vsaj tako se zdi od zunaj) nepričakovano na stranskem tiru. Od Desusa ni kaj slišati. SD-jeva baza je odrezana. Indici kažejo v smer Pahorjevega ožjega štaba, morda LDS deloma. In neidentificirana vplivna skupina v ozadju.

  Še Janša je bil bolj transparenten. Točno se je vedelo kako in kaj. Jambrek, Janša in operativci.

 58. Igor Đukanović pravi:

  :(

 59. Branč pravi:

  Oooo, temu bi lahko rekli razsvetljenstvo… :) :)

 60. nevenka nevenka pravi:

  In še malo izven političnega konteksta, srečno ti želim Rado.

 61. bin pravi:

  Od veselja, zdravja, sreče, se že kar kadi,

  toliko voščil se tke med nami,

  v virtuali, na mogočnem spletu.

  Bin pa vam želi ob novem letu,

  naj se prav vsakemu od vas zgodi,

  vse tisto, kar si res želite … sami! :)

 62. ametist pravi:

  Srečno vsem v letu 2009!
  Ametist

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !