Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Totalitarizem

Objavil Rado, dne 7.12.2021

Predsednik organizacijskega odbora letnih olimpijskih iger v Tokiu, g. Mori je pred pričetkom olimpijskih iger odstopil.  Plaz kritik iz vsega sveta se je vsul nanj, ker je zadnjič izjavil, da ženske na sestankih preveč govorijo.
Da gre za čisti, nedopustni seksizem, so komentirali.  In le-ta (seksizem) je preveliko breme, da bi g. Mori še naprej lahko opravljal to častno funkcijo.

Analizirajmo malo situacijo.
- Če bi gospod Mori izjavil, da “moški na sestankih preveč govorijo” ali bi to tudi bil seksizem, zaradi katerega bi moral odstopiti? Navsezadnje se je odločal po spolni liniji.
- Kaj če ženske na sestankih zares preveč govorijo?  Je nekorektno opozoriti na to? Obstaja verjetnost, da je g. Mori govoril resnico in je zaradi resnice moral oditi.   Povsem nedopustno!
- Kaj če ženske na sestankih ne govorijo preveč in se je g. Mori motil o tem?  Je zaradi svoje zmote neprimeren za predsednika?  Čeprav vemo, da ljudje prilezemo visoko, tudi na množici napak, ki jih naredimo?

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Totalitarizem”

  1. Rado Rado pravi:

    Pričakujem debato.
    Kaj če bi Moril obremenil moške, kot preveč zgovorne?
    Bi tudi moral odstopiti?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !