Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Najstnica v lisicah?

Objavil Rado, dne 24.09.2020

Da se razumemo,
ne polemiziram s policijskimim ukrepom zoper kršitev predpisa o nošenju mask,
niti ne zagovarjam morebitnega neprimernega obnašanja najstnice.

Protestiram proti uveljavljenemu standardu lisičenja.

Lisice nimajo kaj iskati na rokah mladostnikov, lisice nimajo kaj iskati na ženskih rokah.  Še manj pa na rokah mladih deklet. Niti nujno na rokah moških, ki so so sicer aretirani, a ne kažejo znakov upiranja.
Lisičenje je nesorazmeren ukrep prisile, povzet po ameriških policijskih standardih.   Tam imajo podivjano družbo in je ukrep kolikor toliko razumljiv.
Ne pa tudi pri nas.
Dva mlada moška (policista) lahko kadar koli obvladata mlado dekle, na neinvaziven način  (Razen če bi šlo za podivjano Ano Velenšek – tam pa bi bila dva premalo).

___
Izjema je, če bi kazalo na podivjane mladostnike, ki imajo dostop do napadalnega orožja.  Tam bi bilo lisičenje razumljivo. Ne pa tudi zgolj zaradi ugotavljanja identitete.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Najstnica v lisicah?”

  1. fuga pravi:

    In še dobro, da je policaji niso pošpricali s solzivcem v obraz. Kajti spet bi imeli eno žrtev solzivca več. Zato, ker … kadar gredo stvari v skrajnost, tudi policaji ne znajo krotiti svoje moči in kadar se mladostniku utrga, ne zna odnehati, tudi za škodo zdravja ne.

  2. Stric Marč pravi:

    Mislim, da je lisčenje tudi metoda degradacije osumljenca, saj se uporablja po ameriškem sistemu za vsako figo. O uporabi tega ukrepa bi bilo smiselno o tem tudi spregovoriti.Na splošno pa znajo biti tudi naši zlati najstniki prave male podivjane zveri, za katere je nekoč milica uporabljala tudi bunker za pridržanje in vožnjo z marico malo okrog kot vzgojna ukrepa.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !