Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vojaki (desne) revolucije

Objavil Rado, dne 2.07.2020

Zelo predvidljivo in znano še iz časov pred Machiavellijem. Pravkar »odstopljena«  Hojs in Travner sta zgledna vojaka revolucije.  Za idejo bosta dala tudi svoji karieri.   Pritisk nanju je bil, po pretiranih ukrepih v zvezi z zaporami in zdaj, ob preiskavi zoper Počivalška, preprosto prevelik. Janša je iz zakladnice velikega Machiavellija posegel po znanem ukrepu žrtvovanja.  Naj ju javnost »raztrga« le da bo ideja revolucije preživela in da bo glava revolucije nedotaknjena.

Ta korak nazaj bo spremljala kanonada »madžarsko« orientiranih medijev, ki bodo poizkušali preglasiti najdene indice iz preiskave.  Udbovsko komunistična zarota in globoka država bosta priročna izgovora za pokritje česarkoli, kar bo pač navrgla preiskava.

Sledila bo  naslednja faza – premier bo izvlekel novega asa iz rokava, novo afero, ki bo preusmerila pozornost javnosti.  Ob tem se gre čuditi anemičnosti opozicije. Vse skupaj jemljejo kot igro, ki jo sicer izgubljajo, ampak po resetiranju bo drugače.  Takrat bodo spet zmagali.   Pa ne bodo, kajti ne gre za igro, zdaj gre zares.  Kulturno vojno imamo zaboga.  V polnem razmahu.  Zbudite se ljudje!

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Vojaki (desne) revolucije”

  1. Stric Marč pravi:

    Včasih smo desni revoluciji rekli kontra revolucija. Da pa ne morejo notranji minister, šef policije in nov šef NPU zatučkati neko afero z maskami, za katero sem jaz laik vedel, da si bodo ljudje omastili prste ( to je v človekovi naravi) je res nekaj narobe. Da pa vlada kljub globoki državi deluje, je dokaz v tem, da je Nova 24 objavila že prejšni večer, da bodo hišne preiskave in skoraj dva meseca je minilo, da smo lahko obremenilne dokaze pospravil in podtaknili takšne, ki bodo element za strokovno ugotovitev naše nedolžnosti.Naš vladar je mojster specialne vojne.
    Menim, da vojna z delom kulture še ni kulturna vojna. Ne gre za vojno idej. Borba za rehabilitacijo domobranstva je bolj potreba po strnjevanju svojih vrst in slablenju nasprotnikov, sil kontinuitete. Gre pravaprav za afirmacijo močnega ega, za neke vrste prosvetljenega absolutista, posajenega v zemljo današnjega časa. V svetu je kar nekaj primerov: Orban, Putin, Erdogan, De Gaule, Peron…

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !