Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Kost za glodanje

Objavil Rado, dne 12.03.2020

Ob prvih napovedanih ukrepih novega premierja sta se medijski »mainstream« in Šarčeva koalicija v odhajanju besno odzvala prav na napovedano naborništvo. Na vseh medijskih portalih se oglašajo levi in srednji intelektualci in podrobno razlagajo argumente proti naborništvu.

Resignirano ugotavljam, da se javnost ni prav ničesar naučila iz prejšnjih Janševih vladanj. Prioritete premierja v prihajanju so jasne in nedvoumne. So strateške. In že leta povsem enake. V nasprotju z odhajajočim Šarcem, ki je bil zgolj dober taktik, je Janša predvsem strateg.

Vsaj tri Janševe strateške prioritete so:

– oblikovanje kulturnega okolja, ki bo zamejilo levo ideološko usmerjenost slovenske družbe, in vzpostaviti institute, ki bodo favorizirali desni pol politike in desno podstat slovenske kulture, družbe;

– privatizacija gospodarstva kot tudi javnih služb, zdravstva;

– katolizacija slovenske države, uvedba verouka v javne šole, pospešeno servisiranje cerkvenih dejavnosti.

Navrženo »naborništvo« je zgolj kost za glodanje, ki nam jo je vrgel Janez Janša. V ozadju tega vsesplošnega nasprotovanja in v obrambi lagodja naših osemnajstletnikov s strani levice in sredine bo novi premier vlekel poteze, ki bodo udejanjale njegove resnične prioritete. In na koncu bomo »vsi« zadovoljni. Nova opozicija, ki se ji bo uspelo obraniti pred naborništvom, in Janez, ki bo družbo bolj ali manj prekvasil v desno. A za mnoge od nas bo to zadovoljstvo nedvomno grenko.

  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Kost za glodanje”

  1. stricmarc pravi:

    Zelo verjetno res! Nisem pomislil na to možnost in sem se z drugimi psm zagnal v vrženo kost.

  2. Stric Marč pravi:

    Pravzaprav ne rabi kosti za glodanje, saj mu korona virus odpira neslutene možnosti. Strah, tesnoba, pomanjkanje, prepoved zbiranja in zadrževanja v večjih skupinah, so že elementi izrednega stanja. Dokler trajajo izredne razmere, bo lahko vlada konsolidirala kadrovsko politiko z poudarkom na uravnoteženje policije, vojske, sodišča. Zaradi gospodarske krize bodo upadli finančni prihodki in bo rebalans proračuna nujen in razumljiv tudi, ko bodo zaprli finančne pipice tistim nevladnim organizacijam, ki ne bodo razumele nove realnosti. Tudi Šircelj bo lahko brez težav v pridobivanju novih virov ( zadolževanje) zaobšel fiskalno pravilo.

  3. lordwales pravi:

    Puzi, lezi, jebaj ježa, a samo poklicno!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !