Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Odstopam!

Objavil Rado, dne 6.03.2020

Odstopam kot aktiven državljan. Kot državljan, ki je bil vpet v družbena dogajanja in je po svojih močeh sodeloval pri oblikovanju in izboljšanju družbe in okolja v katerem živimo.

Nominacijo Janeza Janše za premierja jemljem kot osebni poraz.    Kot posmeh vsem državljanom, ki imamo spomin večji od kapacitet spomina zlate ribice.  S toliko škandali in utemeljenimi sumi o verižnem oškodovanju države in negativnimi sklepi protikorupcijske komisije, kot jih ima imenovani, se Gregorčičevi niti približati ne bi smel na kaj več kot 100 m, ne pa da celo zasede najodgovornejše mesto v državi.    Njegovo imenovanje je znak bolezni družbe v kateri živimo. Njegovo imenovanje je jasen in nedvoumen znak, da so nam državo in politični sistem ugrabile politične elite.   Elite skrojene po meri kapitala in po meri bogatega Vatikana. Njegovo imenovanje je znak, da nimamo pravne države, ampak pravniško državo.  Državo, kjer več »pravice« dobijo tisti, ki si lahko plačajo elitnega odvetnika.  Ob čemer koristijo  tudi obširne socialne mreže.  In prav tako brez vsakega sramu zlo-/uporabljajo svojo politično moč.

Mesto prvega moža v državi je dobil človek, ki je vsaj četrt stoletja na čelu kulturnega boja in ki je poglavitni krivec za povečevanje razkola slovenske družbe na dva nekompatibilna pola.   Človek, ki je zaradi svoje vloge v transportih orožja v devetdesetih letih odlična tarča za izsiljevanje s strani tujih obveščevalnih služb.  Varnostno tveganje za državo torej.  Človek, ki ima po mnenju njegovega političnega sopotnika, dr. Mihe Brejca, Machiavellija v malem prstu. Skupaj z narcisoidnim predsednikom Republike sta garant pospešene degradacije slovenske družbe.

Proti takšni, od elit ukradeni politični tvorbi se bom poslej na vseh ravneh boril s tiho rezistenco.

  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Odstopam!”

  1. stricmarc pravi:

    Rado , dobro povedano!

  2. fuga pravi:

    Zanimivo, koliko je paranoje v zraku! Tudi “pravna država” je farsa, še hujša je vladavina prava. Odvisno je, kdo ima “pravno državo” v krempljih.

  3. lordwales pravi:

    Porazi so vedno nova zmaga, tako to gre!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !