Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Čelade za šprinterje

Objavil Rado, dne 3.02.2020


Obeta se obvezna uporaba čelad,
ne le za kolesarje ampak tudi za uporabnike električnih skirojev.
Ljubi bog, te naše poslanske in vladne elite.  Čedalje bolj raznoliko življenje bi rade popolnoma normirale.
Zdi se, ne pravzaprav je popolnoma jasno, da si te elite v odsodnosti moči, da bi urejale bistvene komponente družbenega življenja, ukvarjajo z marginalijami.
Prav, pa bodimo dosledni.  Če bomo morali kolesarji in vozniki električnih skirojev nositi čelade, potem bomo tudi od tekačev in špinterjev zahtevali, da jih nosijo.  Tam nad 20, 30 km na uro, je padec prav tako nevaren za tekača.
Se vam zdi absurdno?  Ja?
No, meni tudi. A nisem jaz začel.
  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Čelade za šprinterje”

  1. stric Marč pravi:

    Rado, tudi to je Evropa.Ostarela dama, ki svojo moč kaže le še v normativizmu v duhu Mitteleurope ala Kafka, za razliko od razposajene in inventivne Amerike.

  2. fuga pravi:

    Nekoč smo se pogovarjali, tako, neformalno na čik pavzi, da je ta neoliberalizem nevaren za prihodnost. Mislimo, kaj vse nam omogoča in dovoljuje, v resnici pa nam najbrž večinoma preprečuje in jemlje. Šlo je za “prepoved kajenja”. Avstrijci temu niso nasedli, a vseeno smo ratali že malo bolni, ko zavohamo cigaretni dim. Sedaj tudi sam ne kadim več, pa pustimo to. Gre za uporabo varnostnih pripomočkov, to je čelad, če pa hodite v hribe, pa bi bilo najbolje da bi s sabo imeli astronavtsko opremo, da vas že ob vznožju hriba ne bojo zavrnili. V resnici so zadaj zavarovalnice, ki ponujajo čudovite zneske, če bi se ti slučajno kaj neprimernega pripetilo, ko pa gre za izplačilo, pa ugotoviš, da so te žejnega pripeljali čez vodo in iščejo pomanjkljivosti tam, kjer se normalnemu človeku zdi povsem nemogoče. Ampak res, povsem zdrav ne moreš umreti, sploh pa ne, če sediš doma in se greš zdravo prehrano. Tudi čelade bodo kmalu večje, kot prevozno sredstvo. Da pa ne omenim, ko gledam vse te uboge “uvožene” delavce, ki v vsakem vremenu lezejo po gradbenih odrih, slabo oblečeni in brez varnostnih pripomočkov, pa me srh spreleti. Tam pa ni nikjer nobenega policaja, pa inšpektorja in redarja. In menda obstajajo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !