Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vsi smo Varda

Objavil Rado, dne 23.12.2019


Moram previdno zapisat, da mi ne zatežijo tožilci in policaji***.

Simpatiziram z Vardo. Ne podpiram sicer njihovega protibegunskega obnašanja. V beguncih namreč vidim ljudi v velikih življenskih, eksistenčnih težavah, ki si zaslužijo našo pomoč.

V Vardi vidim upor raje proti eliti. Proti eliti, ki si je uzurpirala pravo, politični sistem in ekonomske resurse.  In zdaj preganjajo Vardo, da bi prikrili svoje barabije.
Howgh!

*** V Partljičevem  Socialističnem kulaku, je ata poučeval svojega malega mulca:  “Zdaj, ko je svoboda moramo paziti kaj govorimo”

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Vsi smo Varda”

 1. Stric Marč pravi:

  Skozi moja očala se pojav varde vidi malo drugače. Gre za igro prestolov, boj elit za oblast. In varda je udarna pest ene od elit,”ako zatreba”. Kdo jo podpira, kdo promovira, kdo z njo pravocira in kdo zakone, ki bi jo omejili, minira?

 2. Rado Rado pravi:

  Varda pa mene spominja na tiste, ki so nekoč vzeli zares socializem in so bili moteč faktor partijskemu vodstvu. Ker so opozarjali na njihove napake.

  Šiško namreč ne oprošča. Po mnenju Hanžkove komisije je bil Pahor eden treh politikov, ki so Šaleškemu lobiju dopustili večsto milijonsko krajo in več kot milijardo vredno zavoženo investicijo (to za vzorec). Mediji, ljudstvo, so vse to pozabili, Šiško pa ne. On je demokracijo vzel zares.

 3. Stric Marč pravi:

  Ne vem, koga imaš v mislih. Džilas, Rankovič so bili produkt frakcijskih bojev znoraj partije. Savka, Kavčič, Nikezić, Tripalo so bili bolj nacionalisti ( odstopali so od “demokratičnega centralizma , s poudarkom na internacionalizmu). Pravi borci za socializem ( ko je jebal sistem z ultra levičarstvom) so bili študenti ala Jaša Zlobec, Drago Jančar( ko je bil urednik Katedre) Adam Franko… in pozneje Janša, ki je sanjal o oboroženem ljudstvu ( kar je bilo nesprejemljivo za JLA). Še vedno pa ne vem, koliko so to bili borci iz lastnega prepričanja in koliko je bilo prišepetalcev, ki so imeli končni cilj meščansko demokracijo s kapitalizmo. Mladi fantje pa so bili morda zgolj orodje.
  Šiškovo politično prepričanje pa ne poznam. V predsedniški kampaniji je sicer govoril o izstopu iz Nata, o lastni vojski, o barabah, ki so vs pokradle, ampak tako nasplošno, da je dopadljivo in razumljivo deplasiranim slojem. Ti pa dejansko ( ali se delaš) vidiš v njem elementarnega borca za demokracijo. Zanimivo!

 4. fuga pravi:

  Meni se ne zdi pravzaprav nič spornega v tem gibanju “štejerska varda”. Nekaj podobnega tabornikom je to, mogoče gasilcem. Itak ni nobene pravne osnove za sodno preganjanje, pač pa je to zgolj reakcija elite, ki skriva neko latentno preganjavico, glede na to, da je šlo v naši “državotvornosti” in hrepenenju po “materi Evropi” za velike kraje nekoč družbenega premoženja. Pa ne samo takrat, tudi sedaj. Gre za “lokalpatriotizem”. Zakaj pa ne? Opozorilo, da rabimo svojo vojsko po vzoru generala Maistra. Tudi delitev meje s Hrvaško; še bolj boleča tema ali narodno izdajstvo. Ko to premišljujem, tudi sam postanem preobčutljiv. In kar na enkrat imamo politične zapornike. Pa naj kdo reče da ne.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !