Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Sporočilo vegancem

Objavil Rado, dne 15.12.2019

Spoštovani veganci,

če želite predrugačiti svet in ga odvrniti od uživanja mesa, potem morate spremeniti način novačenja.

Absolutno morate (pri vzpodbujanju) izpustiti versko komponento vašega prepričanja.  Prav tako tudi moraliziranje.  Za oboje se mi (nam) j – - e.  Z omenjenim načinom ne boste dosegli ničesar.

Fokusirajte se

1)  na okolje. Na škodljive vplive metana

2)  opozorite nas na dostopnost veganskih sestavin za hrano.   V katerih trgovinah, na katerih policah.   Kako do nižjih cen sestavin? Na kaj moramo paziti pri nakupu. In vse druge finte.

3)  Objavljajte recepte.  Praktične recepte za vsakdanjo rabo prosim. Ne pisarit, češ na netu je receptov kolikor hočeš. Sem poskusil sam pa me je net zasul z veliko količino in z eksotiko, ki je sam nisem zmogel akceptirati (miselno predelati).

4. Zadovoljite se torej zgolj s tem in dopustite, da bo do višjega “uvida” (če ta obstaja) o pomembnosti veganstva prišlo samo po sebi.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Sporočilo vegancem”

  1. stricmarc pravi:

    Rado, dober predlog, če želimo spreminjati svet. Prepočasen za novačenje sledilcev. Zadnjič sem bral v Jani št 49 o doktorici znanosti dr. Miri Omerzel ( stroki pa še vedno zaupamo), da se prehranjuje že štiri leta le s prano. Celo pije ne. Sam bom verjetno veganstvo kar preskočil in preklopil na prano. Svet bo rešen lakote, kmetijstvo bo passe, toplogredni plini bodo le še zgodovina. Našo okolico bodo prerasle divje rastline in divjad. Skratka nov raj z 7 miljardami Adamov in Ev.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !