Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Državni terorizem – Turčija

Objavil Rado, dne 8.10.2019

Tik pred začetkom II. svetovne vojne sta Evropa in svet mirno gledala, kako so Nemci zasedli Sudete. Zasedba je bila uvod v navečjo morijo vseh časov. V II. svetovno vojno.

V Siriji se pripravlja genocid na Kurdi, nad resničnimi zmagovalci nad Islamsko državo.  Svet in tudi mi mirno gledamo, kako se pripravlja turška invazija in uničenje Kurdov.  Turke kar nekako razumemo.  Ja seveda, Kurdi s svojimi zahtevami o samostojni državi “motijo” Turke, torej so slednji “upravičeni”, da jih izbrišejo iz obličja zemlje.  Bomo to mirno sprejeli?  Najmanj kar lahko naredimo je, da pokličemo turškega veleposlanika na pogovor.  In da demonstriramo na ulicah!
Je humanizem v nas povsem ugasnil? Smo ostali le še zveri, ki se zanimamo zgolj zase?

Še to: Na aktualnem primeru lahko vidtite, koliko Američanom pomeni zavezništvo in prijateljstvo v boju.  Kljub temu, da so bili Kurdi izjemna pomoč Američanom v boju proti ISISU, jih sedaj, ko jih ne rabijo več, zlahka prepustijo uničenju.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Državni terorizem – Turčija”

  1. Stric Marč pravi:

    Turki vedo, da si Kurdi želijo samostojno državo združenih Kurdov in da je avtinomija le etapen cilj. Turki pod krinko varnega območja za vračamje beguncev želijo ločiti sirske Kurde ( ki bofo fobili of Asada) določeno avtonomijo) od turških z vzpostavitvijo tamponske cone. Pravica do samoodločbe in ozemeljska nedotakljivost sta v določenih primerih protislovna. Moč mišic odloča o ptioritetaj ( Kososvo, Ujrajina, Katalonija, Baskija, Korzika). Seveda pa danes ni čas za rešitev tega protislovja na način, ki ga je Kemal pača uporabil proti Armwncem.

  2. fuga pravi:

    Kurdi so edini 20 milijonski narod, ki nima svoje države. Razdelitev med države, kot je Turčija, Sirija, Armenija, Afganistan, so botrovale odločitve velikih po balkanski vojni. Angleži so bili tipični zavezniki Turkov in to so še danes. Povsod vtikajo svoj nos, ko pa gre za ta del bližnjega vzhoda, pa naenkrat ne razumejo ničesar, ne vidijo nič in se delajo šaljivce. Če dobro pomislim, koliko hvale je okrog ameriških vohunskih satelitov, da posnamejo skoraj vsako dvorišče, pa v obdobju islamske invazije niso uspeli posneti niti ene formacije “črnih norcev” na belem pesku. No, saj niti ne vem, koliko je še teh Kurdov, včasih jih je bilo toliko, vem pa, da so trn v peti islamskim državam, sploh pa Turčiji. Vidimo odziv velikih držav, ki mislijo, da se vse dogaja zaradi njih, ni nam pa jasno, kako bi se odzval vesoljni svet, če bi se pri nas kaj takega zgodilo. Ne, pri nas se to ne more zgoditi!? No, pomislil sem na status, ki ga uspešno držimo v Evropski uniji.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !