Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Okradena starka : banka

Objavil Rado, dne 15.04.2019

Prispevek v nocojšnjem Tedniku (TV Slovenija 1),

pripoveduje o okradeni starki. Ukradli so ji bančno kartico in ji spraznili privarčevano za stara leta.   Zdaj živi od socialne pomoči. Okoli 250 evrov.  Televizijci nas prosijo, da ji pomagamo.
Kaj pa banka? Valja se v denarju od naše dokapitalizacije bank.  Odhajajočim direktorjem daje odpravnine od 50.000 evrov in več. Poslovne prostore oblačijo v marmor, itd., itd.

Banka si pri tatvini pilatovsko obriše roke.  Vse je bilo po predpisih.  Tatovi so imeli kodo in tu banka ne more narediti ničesar.  Ali res ne more imeti posebne pozornosti pri takšni starostni skupini?
Ali ji zdaj, ko je njihova komintentka v hudi stiski, pomagati s denarnim prispevkom?  Ali ji organizacijsko pomagati? /njihov komercialist bi se lahko sprehodil skozi trgovska podjetja in jo oskrbel z poklonjeno hrano.  Pri dobaviteljih bi lahko izposloval popust, . . . /. Ali kaj podobnega? Možnosti je veliko!

Zdaj moramo okradeno ženico reševati vsi Slovenci.

Svinjarija “erste klase”!

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Okradena starka : banka”

  1. Stric Marč pravi:

    Če bi že kakšnemu osmojencu banka pomagala, bi morala to narediti na tiho, da bi ne nastale enormne vrste osmojencev. Načeloma pa mislim, da tisti, ki se zna promovirati v javnosti in jo angažirati za reševanje svojih problemov, ni tako zelo ubog, kot tisoči, ki ne vedo niti kam se postaviti, da dobijo tisto socialno pomoč, ki jim po zakonu gre.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !