Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Nasilnik umrl po prijetju

Objavil Rado, dne 5.04.2019

Ponoči smo bili v Ljubljani priča ugrabitvi avtobusa.  Nasilnika so zaradi domiselnosti šoferja ujeli in obvladali. Tudi potniki so sodelovali in s klici iz mobilnega telefona opozorili policijo.
Konec (skoraj) dober, vse (skoraj) dobro.

Se razume, teža napada – ugrabitev avtobusa s potniki, ogrožanje življenj – je bila maksimalna, zato je bila tokrat tudi uporaba prisilnih sredstev policije, ustrezna.
Do sem je vse v redu. Samo prosim naj nas ne “šopajo” s cenenimi policijskimi poročili, kakršno je bilo prvo obvestilo v današnjih jutranjih urah.  Da se je uklenjeni napadalec onesvestil in umrl. – S podobnimi obvestili nas policisti zalagajo tudi ob drugih primerih. Češ, kako so ravnali po zakonu in kako je vse o.k. Vsi pa vemo, da policisti ob prijetju nasilnike večinoma namlatijo kot vola.  (mnogi si to tudi zaslužijo, vsaj po ljudskem mnenju. Pravno seveda policisti te pravice nimajo).

Naj bo prosim prihodnjič poročilo pošteno.   “Ujeli smo ga pri kaznivem dejanju, obvladali smo ga, namlatili smo ga kot vola, zdaj ga pa še čaka sodišče”.

Še o šoferju, ki je prevozil rdečo luč.
Nobenega dvoma ni, da je naredil prometni prekršek najhujše vrste. S polnim avtobusom potnikov je prevozil rdečo luč.  Hujšega prometnega prekrška ni.
Če živimo v pravni državi, potem mu bo moral sodnik odvzeti vozniško dovoljenje in mu dosmrtno prepovedati prevažati potnike.

Pravna država mora veljati za vse!! (če nekateri (mnogi) mislite, da v tem primeru zakon in ustrezno kaznovanje ne bi smelo veljati, potem malo razmislite o floskuli, ki jo vpijete: “Pravna država“. Na gornjem primeru vidite, da pravo ni vse. Da je v mnogih primerih treba razmišljati širše.

/Naj ob tem spomnem, da tudi ljubljanski redarji izrekajo kazni voznikom avtomobilov na nujni vožni, na področjih kjer je omejitev hitrosti!/
V civilnem smislu pa upam, da bo šoferju naš predsednik podelil medaljo za hrabrost.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Nasilnik umrl po prijetju”

  1. fuga pravi:

    Ja, policaji so glede na zelo malo tako ekstremnih slučajev, kot je ta, precej ljudi po “nesreči” spravili v grob zaradi pretirane uporabe sile. Ne gre za primere, ko je napadalec imel strelno orožje v roki, ampak tudi v primerih, ko bi ga predstavniki varuhov “pravne” države morali povsem drugače izpeljati. To bi morali znati. Da ne bi prišlo do nepotrebnih žrtev, kajti vedeti moramo, da lahko pride do ekscesov, ki imajo v opredelitvi kršenje javnega reda in miru, naj si bo to zaradi psiho sociopatskih ali socioloških vzrokov, ali pa zaradi tega, ker “pravna država” na nekih nivojih ni opravila svojega dela. Meni osebno ne gre iz glave primer iz leta 95 (v letnici nisem čisto gotov) v Kranju, ko so policaji prebutali mladega fanta (18 letnega srednješolca) tako, da je v zaporu umrl. Seveda, je bila kriva Zdravnica, ki ga je pregledala, ker ni ugotovila frakture lobanjskega dna, v resnici pa so ga pretepali še potem, ko so ga vlekli od zdravnice na policijo, tako so videle porodnice skozi okna v porodnišnici. Otrok je potem umrl v celici na policiji, razlog – nismo vedeli, zdravnica je kriva. No, nekaterih dogodkov ne morem pozabiti in ob takih trenutkih, kot je ta, mi vedno udari na plan zoprna misel, policija je šla z uporabo sile spet predaleč. Zaradi maščevanja, zaradi strahopetnosti in neznanja ali pa zaradi tega, ker so morali dvigniti riti iz mehkih naslonjačev. Pa, saj ne sovražim policajev, tudi imajo stresno službo, ampak, ko jih rabiš, jih ni, če jih pokličeš, pa ti najprej izstavijo račun. No, saj smo vsi ljudje v tej “pravni” državi.

  2. Rado Rado pravi:

    Ja Fuga, imaš prav. Za uniformo stojijo čisto običajni ljudje. Pogosto tudi mladi ljudje, ki se pri kakšnem drugem delu ne znajdejo. In jih njihovo skrivanje za uniformo zanese. Ne trdim za konkreten primer. Kar tako, na splošno.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !