Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Studio city, recepcija

Objavil Rado, dne 2.03.2019

Že nekaj let se ob robu oddaje Studio city, vrti »Recepcija«, poskus humorne (satirične?) obravnave aktualne družbene situacije. Težko je uganiti kaj natančno imajo snovalci oddaje s tem prispevkom v mislih.

Lažje pa je reči, kaj gledalci vidimo.

Na eni strani vidimo infantilnega, družbeno indiferentnega na pol potentnega receptorja (Urban).  Na drugi strani se srečamo z živahno žensko (Veronika), ki je žal ujeta v svojo nezaposlenost in ki kljub svoji energiji in idejni ter seksualni potentnosti, ne najde poti iz začaranega kroga.

Komu je po volji takšen scenarij?  Feminističnemu krožku v Ljubljani?  Ženskemu delu ljubljanskega »maistreama«, ki ima zmanjšan libido in jim ta Urbanova polovična potenca (prikaz sodobnega moškega?) ustreza pri uveljavljanju »nove družbene ureditve« /beri: novih razmerij v moško ženskih odnosih/?  Ali morda Boštjanu M. Zupančiču in njegovi teoriji o prededipalcih?

Očitno je, da Slovenci na nacionalni ravni potrebujemo katarzo.

Slednjo potrebuje tudi »Recepcija«.  Tradicionalistom – ljudem, ki se lastne seksualnosti ne sramujemo je odgovor kot na dlani.  Urban mora nujno potešit Veroniko. Seks kot katarza!!! Veroniki bo pomagal iz ujetosti poležavanja pred televizorjem,  Urban, ki sicer intelektualec ne bo nikoli, bo s prebujeno seksualnostjo vnesel malo nemira med žensko populacijo.  Čisto dovolj, da zapiha veter sprememb.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Studio city, recepcija”

 1. Nataša pravi:

  Urban je poročen.

 2. Rado pravi:

  Ljubi bog Nataša.
  Treba je reševati mlado žensko, mlado življenje. Ti se pa obregaš v marginalije . . .
  Naj Urban naredi dobro delo. Ostalo pa bomo že nekako.

 3. blazek pravi:

  Nikdar ni bilo da nekak ni bilo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !