Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Sirija – je Rupel že . . .

Objavil Rado, dne 14.04.2018

Sirija
- je Rupel že podpisal Vilnjuško izjavo?
Dr. Dimitrij Rupel in njegov
Novorevijaški krog imajo bržčas trdne dokaze o Asadovem napadu s kemičnim orožjem. Američani sicer niso čakali na podpis in so napadli že zdaj.  Te formalnosti bodo pač uredili kasneje.  S popravki za nazaj.  Tako, da bo zgodovinsko pregledno.  Tako, kot zdaj radirajo za nazaj vse kar je bilo kdaj kaj dobrega napisano o igralcu Kevinu Spaceyu.  Očitno so Američani najboljši učenci Stalinove univerze za dezinformacije – Džerdžinski.
Kaj lahko naredimo Slovenci?  Na razvoj dogodkov seveda nimamo nobenega dejanskega vpliva.  Lahko pa ohranimo svojo zdravo moralnost in svoj duševni mir in brezrezervno obsodimo agresijo in izzivanje spopada z Rusi.
In še razmislek. Ali bomo ostali v povezavi z evropskim agresorjem Francijo?  V isti uniji?  Imamo še kaj skupnega s Francozi?
  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Sirija – je Rupel že . . .”

  1. Stric Marč pravi:

    Prej bi verjel, da je Asad pedofil, morda mag, ki obredno uživa male otročičke ( skratka izrojena “žival”), kot pa uporabnik kemijskih bojnih strupuv in to v času, ko se ZDA zaklinjajo, da bodo zaradi tega vojaško intervenirale. Toliko pa je Asad že intelegenten, da si uporabe strupov ne bi privoščil, sedaj ko zmaguje, saj se je vendar v Angliji izšolal za zdravnika. Avtorji specialne vojne se bodo morali domisliti česa novega. Kemijsko orožje se je že izpelo.

  2. fuga pravi:

    Zdi se mi, da smo v času Jugoslavije znali drugače gledati na svet. Ko poslušam “hegemonistično” filozofijo o demokratičnosti sveta, ki nam jo nabijajo Ameriški kavboji, mi grejo lasje pokonci. Tudi to je del izrazoslovja iz bivše Juge, in mislim da je ok. Ne znam si predstavljati, da neka visoka politika lahko deluje na tako nizkem nivoju. Enako kot v času Gadafija, se spomnim, kako smo se v Solunu skregali z nekim NATO oficirjem, ki je imel poln gobec demokracije in pravičnosti, ko je trdil, da je Libija kriva za vse. Najbrž bi rabili še kakega Bradlyja Manninga, pa Assangea in Snowdna, a se mi zdi, da je folk tako zbegan, da se ga nič več ne prime. Je pa verjetno toliko orožja in strupov in bioloških substanc na arzenalih, da se jih na enostaven način ne da uničiti, razen takole, kakor trenutno v Siriji.

  3. enpassant pravi:

    nikoli ne bomo izvedeli kdo je sprožil plin … to so gnile strategije taknih služb da podžgejo interese in konflikte, kot tudi strup v angliji. Poznamo primere da pobijejo svoje da obtožijo sovražnika. NIč ni za verjet, interesi so z vseh strani sposobni absurdne skrajnosti.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !