Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Izjava o feminizmu

Objavil Rado, dne 3.12.2017

Feminizem in sorodna gibanja so orodje neoliberalizma, kajti neolibelarizem te sili, ti priporoča, ti hvali, ti zaukazuje: “Bodi sam svoj, bodi individualist”.  In vse, ki potem sledijo temu imperativu, korporacije s kapitalom, z orodji masovne psihologije lažje obvladujejo.

Razbitje najmočnejše možne zveze,  naravne in komplementarne zveze moškega in ženske je po volji neoliberalizma.

Moški in ženska, ki sta  vzpodbujena s feminizmom v vojni sta odlična potrošnika, brez obrambe pred napadi velekapitala. Seveda bo v svoji končni konsekvenci tudi neoliberalizem poražen, kajti svet bo šel v maloro! Ampak misel na boljši jutri nikoli ni bila v domeni globokega razmisleka vodilnih sil sveta. Vedno se je sledilo le trenutnim koristim kapitala ne glede na račun, ki bo izstavljen že v bližnji prihodnosti.

Rado, december 2017

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Izjava o feminizmu”

 1. stricmarc pravi:

  Rado. Malo drzna trditev. Kolikor se spomnim iz socialistične šole, so se začele bitke za enakopravnost žensk koncem 19. in v zažetku 20.stoletja. V spomin mi prihaja Zofka Kvedrova, Rosa Luxenburg. Tudi Barbara Celjska bi lahko bila nekakšen simbol feminističnega gibanja, saj je posegala v področje moškega sveta ( svet znanosti). Seveda pa je neoliberalizem tako vitalen, da vidi tudi v feminizmu, v razbitju dužin v širšem in ožjem smislu, poslovno priložnost. Tudi politiki ustreza induvidualen posameznik, ki mu je vse dosegljivo” in je najbolj primeren za osebno obdelavo.

 2. Rado Rado pravi:

  Dragi stric.
  Čas izpred petih in več generacij je bil vendarle nek povsem drug čas. Danes si feminizem gredo fine gospe, izobraženke, situirane, ki iza računalniških zaslonov vodijo sofisticirano razredno vojno. Pomagajo jim feminizirani zaslepljeni moški.

  Feministke so se opite od svobode in mladosti izdivjale pri svojih dvajsetih letih. In so divjale naprej. V drugi polovici tridesetih pa že vidijo, da biološka ura tiktaka. In da samo svoboda ničesar ne prinaša. Grabi jih panika. Redkim uspe, se povleči nazaj in se prilagoditi v partnerski zvezi. Mnoge pa ostanejo – mnogokrat same, ali s hitro narejenim otrokom in se radikalizirajo v svojih stališčih.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !