Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Tino Mamić o stricih iz ozadja

Objavil Rado, dne 13.11.2017

Nocojšnji VVFaktor,

je Tino Mamić izkoristil za nadalnje bruhanje ognja čez Šarca.  Kot da se ne zaveda, da je konec volitev in da agitacija ni več potrebna.

V zvezi z glasovi za Šarca je Tino Mamič eksplicitno povedal:  “Strici iz ozadja so volivcem naročili naj volijo za Šarca” (čemur se ima Šarec zahvaliti za dober rezultat, op. Rado).

Zdaj javno sprašujem Tina Mamića, da pojasni, kako so strici to naročili volilcem.  1) Kateri so ti strici?  2) In s čem ti strici prepričali volilce, da glasujejo za Šarca? Preko medijev tega poziva nismo zaznali.  3) Ali imajo strici direkten vstop v domove Šarčevih volivcev? 4) Jim naročajo kako voliti po telefonu? Morda po faksu ali elektronski pošti?  5) Kje so strici iz ozadja dobili seznam voljnih volivcev?

6) Ali je volilna podpora Pahorju in njegova zmaga delo drugih stricev?   Ali pa je Pahor (po Mamiću) zmagal zaradi tega, ker je bil v dosedanjem mandatu odličen predsednik.

Logične zgradbe povedanega se Mamić izogiba kot hudič križa.  Samo navrže tezo brez obrazložitve.

Starši niti svojih otrok po petnajstem letu ne moremo o ničemer več prepričati.  Dolga roka stricev pa (po Mamiću) sega celo v volilno kamrico in krmili roko vsakega posamičnega volilca. Tino, Tino, ali kdaj sploh slišiš svoj glas?

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Tino Mamić o stricih iz ozadja”

 1. stricmarc pravi:

  Rado, v obdobju teorij zarote in alternativnih resnic (včasih smo temu rekli polresnice, še prej pa laži) je vse mogoče!

 2. Rado Rado pravi:

  Stric,
  preberi si “Sapiens, kratka zgodovina človeštva”, avtorja Harari. Verjamem, da gre za knjigo po tvoji meri. Jaz sem jo pravkar prebral. In to na dušek!
  Izjemna knjiga. Odkrila mi je tisto, kar sem sicer v fragmentih, slutil že prej.

 3. Rado Rado pravi:

  ad 1
  Stric, ne moremo kar kloniti, češ v takšnem času živimo. Boriti si moramo za resnico ne glede na prevladujoče okolje, ki je drugačno. Že zaradi našega duševnega miru.

 4. frenk pravi:

  Rado in Stric! Kar precej cenim vajina razmišljanja.
  Verjamem, da precej Slovencev verjame v nekakšen tajni CK, ki se sestaja na skrivnih lokacijah in odloča o naši usodi.
  Kot bi rekel Borut Pahor, jaz ne.
  Vendar pa me nihče ne more prepričati, da se javno mnenje poraja spontano, da kar naenkrat velik del, odločilni del naroda v nekom prepozna Rešitelja. Da uredniki medijev nomajo pojma o tem, kako povzdigniti nekoga ali ga potlačiti v blato.
  Navsezadnje si lahko ogledata prav VV faktor, kjer je imel o tem kaj povedati Lukšič. Upam, da ga nista uvrstila med ljubitelje zarot.
  Strici iz ozadja seveda obstajajo. In delujejo popolnoma zakonito. Kučan ali Janša imata seveda enako pravico do svojega mnenja kot katerikoli državljan. In jasno mora biti vsem, da lahko vplivata na medije. Pa tudi na politike.
  To, da je Kučan obiskal Pahorja in mu svetoval odstop in celo že imenoval njegovega naslednika na mestu predsednika vlade pove dovolj o stricih. Samo precej zaslepljenim ljudem je potrebno ob tem imenovati strica iz ozadja.

 5. Brane pravi:

  Zame je eden največjih stricev iz ozadja velenjski Kontič. Takšnega mnenja sem, od kar sem izvedel, da predsednik SD skloni glavo, ko Kondič udari s pestjo po mizi. In potem se dogaja Teš6, nelogična trasa avtoceste, itd..

 6. Rado Rado pravi:

  Frenk,
  najprej o Lukšiču. Ta človek mi je pa zares enigma. Sodelujeva v eni delovni skupini (ne gre za politiko) in čeprav je prišel zadnji je zelo hitro razumel problematiko in celo našel, dobre, originalne rešitve. Kapo dol!

  Prav zaradi tega mi ni jasno, kako je v politiki lahko tako katastrofalen. Karkoli je že v omenjeni oddaji povedal političnega, mu ne verjamem.

 7. frenk pravi:

  Rado, ko stopijo celo najpametnejši v profesionalno politiko, postanejo v interesu stranke, ki jih je v politiko pripeljala, navadni demagogi. Če to niso, letijo iz liste na nalednjih volitvah.

  Prav zato imamo iz volitev v volitve slabši parlament in vlado. In seveda zaradi novih obrazov.

 8. Rado Rado pravi:

  “In seveda zaradi novih obrazov”
  Mater si demagoški in neoriginalen. Ponavljaš floskule, ki jih ponavljajo
  1) etablirani politiki zato, da bi se znebili konkurence.
  2) jih ponavljajo stari z izgovorom, da h kolaču ne bi pripustili mlade generacije. (Šarec jih ima 40 in bo gradil bodočnost za svojo generacijo – mi smo za svoj dandanes delali pred 20 in 30 leti)

 9. frenk pravi:

  Ja, Rado, pravzaprav se strinjam tako s prvo kot drugo točko tvoje replike.
  Bi pa vseeno rad, da bi se mi novi obrazi najprej predstavili vsaj en mandat kot nekakšni pripravniki v parlamentu ali recimo v podjetju, kjer denar zaslužijo s prodajo svojih izdelkov in ne na račun države.
  Žal imamo v tej državi prakso, da kar nenadoma mediji zaženejo cirkus okrog “novega” obraza, ki bo vse uredil.
  Nisem nikakršen oboževalec aktualnega presdsednika republike, mislim celo, da je bil najslaši predsednik vlade, toda demagogija Šarca me je naravnost odbijala. In če mediji niso videli te demagogije, toliko slabše za to državo in volivce.
  Bom pa vsekakor vesel, če se bo Šarec uvrstil v prihodnji parlament in okrog sebe zbral ekipo, ki bo navdušila volivce.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !