Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Milana Balažica temeljno nerazumevanje diplomacije

Objavil Rado, dne 14.06.2017

Milan Balažic že tri leta besni in v javnost spušča jezna sporočila.
Nikakor ne more razumeti, da ga je (menda) politika “namočila” v času njegove diplomatske službe v Avstraliji (afera Oman).

Milan Balažic ne razume diplomacije.  Politolog Milan ne ve ali noče vedeti, da je vloga diplomata, da prestreza sunke proti državi.  Tudi če se mu je v aferi Oman zgodila kakšna krivica, Milan nima kaj prati umazanega perila v javnosti.  To je diplomatova osnovna naloga.
Sleherna država na svetu ima tudi svojo temno plat.  Tudi najdemokratičnejša. Seveda se lahko ta temna plat tudi razkrije. Z novinarskim raziskovanjem na primer.   Nikakor pa ne sme teh temnih plati izdajati diplomat.

Milan Balažic je temna lisa slovenske diplomacije! Mar nima nikogar v svoji bližini, ki bi mu to povedal?

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Milana Balažica temeljno nerazumevanje diplomacije”

  1. Stric Marč pravi:

    Prav imaš. Diplomat ( tudi bivši) ni slehernik, ki bi v imenu človekovih pravic lahko klobasal čez svojo državo.

  2. Nevenka pravi:

    Samo Janezek sme, ker se povezuje z istomislečimi – mednarodno, čeprav zadnje čase vedno bolj tenko piskajo – skrajnežev namreč nikjer v resnici ne marajo na oblasti, tudi, če jim v kakšni politični točki dajo prav. Nam je mednarodno največ škode naredil prav Janezek – zaradi njegovega pljuvanja smo manj kredibilni kot bi lahko bili tudi v gospodarskem smislu. Da ne rečem, da ga potem prav v gospodarskem smislu v resnici tudi biksamo. Ampak to jaz doma lahko povem – pa nikjer drugje. Saj imamo volitve pa naj nam taki kot je Janez ponudijo krasen program – pa bo Slovenija čudovita. Aja, to se je že zgodilo – le čudovitost se je razblinila, čim je janezek sedel na prestol. Pljuvanje, podtikanje in lobiranje izven meja se pa nadaljuje – zadnji krik je bil škandal z arbitražnim sporazumom. Le kdo bi kaj takega naredil svoji domovini, da bil šel izdajati lastno diplomacijo, zato da bi vrgel vlado in nas mednarodno umazal še bolj? Tako, da je zgoraj omenjeni stric mala muha.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !