Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Čebaškova brez občutka za pravo mero

Objavil Rado, dne 23.02.2017

Predsednikovanje Čebašek Travnikove se je brez dvoma začelo zelo »nesrečno«.  Z eno samo potezo porušiti ves kapital pričakovanih sprememb, ki so ga vanjo položili člani Zdravniške zbornice, je res »nesrečno«.

Kaj se je zgodilo nekdanji, uspešni zaščitnici človekovih pravic, da je izgubila svoj nekdanji občutek za pravo mero?  Je podivjana kapitalistična družba že res tako načela človekovo psiho, da bogu Mamonu slej ko prej podležejo tudi najboljši?   Če nam je že za sindikalista Kuštrina jasno, da mu ni pomoči in da razen pohlepa ne bo pokazal kakšne druge kvalitete, je vsaj za novo predsednico jasno, da ima (je imela) človeško širino.   Pohlep, ki ga je pokazala pa ni njena edina napaka.  Tudi taktik je slab.  Če že misli, da si zasluži več, bi s svojim zahtevkom lahko počakala nekaj mesecev in si dala priložnost, da najprej nekaj naredi za revitalizacijo Zdravniške zbornice in bi šele kasneje, ne več pred toliko žarometi, poskušala s predlogom o večji plači.

Je mogoče voditi Zdravniško zbornico, elitno ustanovo samih izobražencev, brez zgoraj izkazanih dveh, za vodstveno funkcijo pomembnih lastnosti,   občutka za taktiko in občutka za pravo mero.   Tako na prvo roko bi lahko rekli, da je to zelo težko.  A nič ni nemogoče. Če prav razumem zdravniško srenjo in prve komentarje iz zdravniških vrst so Čebaškovi in njeni zahtevi stopili v bran pripadniki drugega tabora, volivci Možine.   V okviru novih političnih zavezništev je torej mandat kljub začetnim zdrsom, mogoče pripeljati do konca.   Seveda pa vetra sprememb ne bo. Zmagala je torej Možinova linija.  Sicer brez dr. Možine na čelu, a vendarle.

Dogajanje me močno spominja na politiko na državni ravni.  Volivci levice in sredine so v pričakovanju vetra sprememb, za premierja izvolili »visoko moralnega« dr. Cerarja, ki zdaj vodi politiko desnice, politiko svojega protikandidata Ivana Janše.

Kritiki odstopov v zbornici ponavljajo mantro o okrnitvi ugleda zdravnikov, oziroma o tem, da umazanega perila ne bi smeli prati v javnosti.  Narobe! Ta vlak je že zdavnaj odpeljal.  Razčiščevanje v ozkih krogih bi pomenilo, da do njega sploh ne bi prišlo.  Ugled si bodo zdravniki pridobili, oziroma si ga bodo ohranjali le s transparentnim delom.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Čebaškova brez občutka za pravo mero”

 1. stricmarc pravi:

  Rado, ni vse levo, kar je videti kot levo. Dostikrat je strankarska opredelitev tržna niša za načrtovanje kariere. V živo sva lahko spremljala konvertite, ki so dozoreli ( se spremenili) iz ortodoksnih boljševikov v nove kapitaliste in zaklete borce proti rdeči barvi. Zakaj bi Čebašnikova bila izjema? Sicer pa poznaš tezo, da nam ne gre za plačo, pač pa za vrednostno priznanje našemu delu.

 2. Rado Rado pravi:

  Stric,
  strinjam se, da nas “fakti bruti” pogosto postavijo na laž. A vseeno, brez upanja da pokončni ljudje vseeno obstajajo, življenje nima smisla. Zato velja vztrajati.

 3. stricmarc pravi:

  Rado, življenje nam je bilo dano brez naše volje in ga pač moramo dopolniti zaradi okolice, nam bližnjih in zaradi refleksa o ohranitvi. Ne glede na smisel.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !