Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Bitka za Rog

Objavil Rado, dne 6.06.2016

Z davišnjim Jankovićevim vdorom v Rog,

se je pričela ena najpomembnejših ideoloških bitk v času samostojne Slovenije.

Gre za bitko kapitala z zadnjim mejnikom civilnodružbene avtonomije.    Glede na posledice gre za slovensko različico rezultatov prostotrgovinskega sporazuma med ZDA in Evropo.   Korporativnosti vso moč in oblast. Dvomov seveda ni “Pravna država” bo na strani mestnih oblasti.   Stopnja upora Civilne družbe pa bo pokazala, ali je še upanje za košček  človečnosti v tej atomizirani družbi.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Bitka za Rog”

 1. Stric Marč pravi:

  Imperialistične sile so pričele roško ofenzivo. Razum in pravo sta na strani kapitala. Le srce utripa bolj na levi strani. Koga poslušati?

 2. Rado Rado pravi:

  Stric,
  gre za temeljno nerazumevanje življenja.
  Vse se poskuša normirati, spraviti v red. A košček kaosa moramo ohraniti. To smo spoznali že v odnosu do narave, kjer ohranjamo mokrišča, kot prostor prostega vrvenja življenja.
  Kot potrebujemo cigane, ki ne živijo v skladu s “civilizacijskimi normami”, potrebujemo tudi v mestih košček kaosa, ki bo izven dosega kapitala.

 3. Don Marko M pravi:

  Rado, Ljubljana že ima košček kaosa, ki je izven dosega kapitala, sliši na – Metelkova…..skvoterji Roga pa furajo povsem enako mantro, kot naši neoliberalni tajkuni – hočejo kapital….in to kapital, ki ni njihov……

 4. Rado Rado pravi:

  “hočejo kapital….in to kapital, ki ni njihov……”

  Vidiš Marko kje je tvoj fokus? Ekonomija, ekonomija! A življenje je dosti širše, kot pa ga nam ga nudi le ekonomističen pogled na svet.
  Sem mnenja, da je na stvari treba gledati širše, zato ostajam pri razlogih iz replike št. 2.

  LP tja na obalo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !