Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Svetovna prvakinja v judu, Tina Trstenjak že povsem v škornjih Urške Žolnir.

Objavil Rado, dne 27.08.2015

Slovensko prevlado v svetu v kategoriji judoistk do 63 kg, po olimpijski zmagovalki Urški Žolnir, nadaljuje Celjanka Tina Trstenjak.
Po prepričljivihih nastopih v uvodnih bojih v daljnem Kazahstanu, je v finalu povsem razorožila nekdanjo številko 1 svetovnega juda, Francozinjo Clarisse AGBEGNENOUV.
Tina je imela pobudo skozi vso borbo, za dve od številnih akcij so jo z yukojem in wazarijem nagradili tudi sodniki.
Francozinja ni uspešno začela niti enega poskusa meta.

Tinin trener Fabi, ki je borbo spremljal s trenerskega mesta niti ni bil kaj posebej vznemirjen. Očitno je bilo, da sta tako trener, kot njegova varovanka zaupala opravljenemu delu v času priprav. Ter načrtu, ki sta ga pripravila za naskok na titulo. Pri tem ni za izvzeti niti vloge partnerice za sparing, v osebi Urške Žolnir.

Uspešna celjska judoistična “pravljica” se torej nadaljuje. Zdaj je na vrsti Olimpijski komite, da odpravi birokratske ovire, ki preprečujejo ustrezno nagrajevanje naših junakinj, ki nosijo ime Slovenije v svet. Predsednik OK Bogdan Gabrovec, na potezi ste.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !