Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Bitka za prestiž v slovenskem judu. Gabrovec, ali Fabjan?

Objavil Rado, dne 6.08.2015

Slovensko športno javnost je danes presenetila novica,
da Tina Trstenjak, številka 1 slovenskega juda in številka 1 svetovnega ženskega juda v kategoriji do 63 kg, ne bo dobila obljubljene službe v slovenski vojski.

Te službe so v pogojih nizko dodeljenih sredstev za šport, rezervirane za peščico slovenskih vrhunskih športnikov in brez te pomoči je vrhunstvo težko doseči, kaj šele, ga vzdrževati.

Tina Trstenjak v zadnjih mesecih ni le prvo judoistično ime v naši deželi, ampak je tudi naše prvo ime v konkurenci vseh športov. Soiimenjakinja naše smučarske dive Tine Maze, je ob vsem tem šele na pragu najboljših judoističnih let. In je obet za najvišja mesta še v prihodnjih dveh olimpijskih ciklih. Le kako torej se je lahko zgodil takšen športni faux pas? In to prav v judu – v športu, ki še najbolj od vseh olimpijskih športov sodi v vojsko.

Insajderji nam prišepetavajo, da gre za rivalstvo med najboljšim slovenskim trenerjem in selektorjem judo zveze, Fabjanom ter nekdanjim predsednikom Judo zveze Slovenije, Gabrovcem. Če sta bila v prejšnji strukturi Gabrovec in Fabjan statusno približno poravnana, je Gabovec z imenovanjem za šefa Olimpijskega komiteja pridobil ogromno politično moč. Enakosti ni več. Le delček politične moči zadostuje, da se Fabjanu pokaže kdo je glavni. In da četudi sodiš med najboljše judoistične trenerje na svetu, s tem še nisi prvi na vasi. Prvi na slovenskem kupu gnoja.

Da je za discipliniranje Fabjana, Gabrovec uporabil kariero najboljše slovenske športnice, biser svetovnega juda Tino Trstenjak, je pa – oprostite gospe in gospodje – svinjarija brez primere.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !