Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Haradinaj s Kosovega je pozabljiva in nehvaležna mrha.

Objavil Rado, dne 19.06.2015

Medijski pomp,
ki se je sprožil ob začasnem zadržanju Haradinaja ter izlivi negativnih čustev zoper Slovenijo, s strani kosovskih Albancev ter s strani njihovih državnih institucij,
je nedvomen izraz pozabljivega in nehvaležnega značaja Albancev.

Zgodovinsko gledano so imeli Kosovarji v Sloveniji najtesnejšega prijatelja.
Tu naj izpostavim znamenito zasedanje v Cankarjevem domu in podporo Kosovarjem pri njihovem sporu s Srbi, ne le s strani slovenske politike, ampak tudi celega slovenskega naroda. Slovenska politika se je zaradi njih dala v zobe zelo agresivni srbski politiki, kakor tudi njenemu mitingaštvu.

Tudi pri priznanju samostojnega Kosovega je bila Slovenija med prvimi.
Zato si v našem odnosu do Kosovega nimamo kaj očitati, četudi so Kosovarji vse dobro z naše strani, sposobni pozabiti v trenutku besa.

Menim, da je trenutek zrel za preverjanje našega zgodovinskega pozitivizma do Kosovcev. So si kosovski Albanci zaslužili našo podporo? V kolikšni meri so kosovski državniki vpeti v albansko mafijo, ki obvladuje precejšen del evropskega podzemlja? Kakšno vlogo so imeli kosovski voditelji pri vojnih zločinih storjenih zoper Srbe, na območju Kosovega in Metohije?

Haradinajevo in kosovsko obnašanje je škandalozno in pri tem slovenska politika ne sme ostati pasivna!

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Haradinaj s Kosovega je pozabljiva in nehvaležna mrha.”

  1. Stric Marč pravi:

    Saj poznaš rek: “Sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj!” in tako je tudi bilo v času, ko se je le še Srbija upirala razpadu Jugoslavije. Drugače pa je za majhno državo, kot smo mi, bolje modro molčati in ne le poslušati velikega brata ali svoje srce. Pri načelnosti o pravicah do samoodločbe se lahko hitro zapletemo v primeru Bosne, Ukrajine, Gruzije, Tibeta in še kje.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !