Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Ne se hecat prosim. Massi v slovenski smučariji (skoraj) nima kaj iskati.

Objavil Rado, dne 11.05.2015

Pravzaprav sem šokiran nad tako slabo oceno situacije.

Seveda ni nobenega dvoma, da je Massi dober športni strokovnjak in da je v veliki meri zaslužen za Tinine uspehe. Vendar je te uspehe ustvaril v idealnih pogojih libidinalne zveze trener/tekmovalka. Zaupanje tekmovalke do trenerja je pod takšnimi pogoji, brezmejna. In trenerji smo prav zaradi tega sposobni iz tekmovalke iztisniti maksimum.

Podobno zvezo brezmejnega zaupanja med tekmovalko in trenerjem smo imeli v navezi Hudač/Petra Majdič. Tudi ta naveza je dosegala vrhunske rezultate.

V slovenski smučariji se bodo, ob morebitni pojavi Massija v njej, izpostavile vsaj tri težave:

- prva je Massi sam. Zgodovina incidentov v preteklih letih nas uči, da je Massi izrazito konfliktna, kolerična oseba, ki terja popolno podrejanje. Ni verjeti, da bo zmogel stopiti na zavoro in obvladati svojo čúd.

- na kemijo med trenerskim timom ter tekmovalci na eni strani in Massijem na drugi strani ni za pričakovati. Del trenerskega tima ga bo zelo verjetno pričakal na nož.

- neurejene finance in šibek proračun Smučarske zveze Massiju ne bo omogočil tako kvalitetnega dela, kot ga je imel ob veliko večjem proračunu, ki ga je zagotovljala športna zvezda svetovnega kalibra, Tina Maze. In v takšnih pogojih Massi ne bo mogel dati svojega maksimuma. Če bo sploh hotel delati z majhnim proračunom.

Edina vloga v kateri bi Massi mogel eksistirati v slovenski smučariji, bi bila svetovalna vloga. Brez izvršnih pristojnosti. Na takšne pogoje bi naš tekmovalni in trenerski tim mogla pristati. Vprašanje je le, če bi se Massi zadovoljil zgolj s tem.

Povzetek: Ne verjamem, da se pristojni v smučarski zvezi ne zavedajo gornjih problemov. Teorija zarote pravi, da je silam iz ozadja pravzaprav v interesu takšna konfliktna kombinacija, ki bi posledično mogla razsuti slovensko tekmovalno smučanje.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Ne se hecat prosim. Massi v slovenski smučariji (skoraj) nima kaj iskati.”

  1. Don Marko M pravi:

    res je Rado, Massi je izrazito konfliktna, kolerična oseba, ki terja popolno podrejanje, a v zameno je ponudil vrhunske rezultate, kakršnih slovenska smučarija prej ni poznala, pa dvomim da še kdaj….sicer pa če sem prav razumel Massi ostaja kot zunanji sodelavec svetovalec in ne kot neposredni odločevalec znotraj zveze….
    ker če bi mu dodelili to direktno funkcijo v zvezi (če bi jo sploh hotel sprejeti), bi itak počistil z 90% sedanjega kadra….in ni edini, jaz bi tudi…..Massi ostaja v bistvu zgolj zato, da bo lahko Tina še naprej črpala sponzorska sredstva svojih dosedanjih sponzorjev, tudi s svetovanji mlajšim selekcijam….

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !