Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Zavčeva zmaga je zmaga nepopustljivega značaja in bogastva borbenih izkušenj.

Objavil Rado, dne 12.04.2015

Sobotna Zavčeva zmaga je bila edinstvena v seriji njegovih nastopov.
Ob vsem bogastvu in lepoti njegovih dosedanjih nastopov, kjer je prevladovalo njegovo bogato tehnično znanje in izkušnje je tokrat zmagal Zavčev nepopustljiv značaj.

Po nesrečni, namerni ali nenamerni poškodbi očesa že v prvi rundi je bil Zavec v enem samem trenutku prisiljen ovreči mesece dolgo načrtovan scenarij spopada. Vse Zavčeve tehnike in taktike so se morale v trenutku prilagoditi novonastali situaciji, varovanju poškodovanega očesa. A Dejan se v hendikepirani situaciji ni poskušal le “obdržati pri življenju”. V tej situaciji je kljub vsemu iskal pot do zmage. In jo je našel. Športni delavci v prav takšnih situacijah prepoznavamo resnične šampione. Čeprav mu po morebitni predaji zaradi poškodbe očesa, nihče ne bi mogel očitati nečastnega poraza, je Dejan vztrajal. Seveda vztrajnost za zmago ne bi bila dovolj, če ne bi Zavec imel tudi bogatega nabora tehničnega znanja in veliko borbenih izkušenj.

Kljub temu, da zaradi prelite krvi ta dvoboj za gledalce najbrž ni bil najbolj privlačen, estetski, je bil za poznavalce pravi biser. Prava mala učna ura in vzorčen primer za mlade, porajajoče se športnike.
Vsekakor se je Dejan Zavec v polni luči pokazal, kot vreden nosilec šampionske titule.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Zavčeva zmaga je zmaga nepopustljivega značaja in bogastva borbenih izkušenj.”

 1. Skeletor pravi:

  Čudno, da taki dvoboji niso prekinjeni zaradi možnih okužb, prenosov raznih bolezni pri takšni izmenjavi telesnih tekočin in izločkov….
  Ali ima zaradi tega nasprotnik pravico zahtevati prekinitev borbe? Meni tole ni ravno…..v teh časih, ko je vse zelo natančno in sterilno zahtevano na vsakem koraku. Kako je s tem?

 2. lordwales pravi:

  Bo kar držalo!

 3. Afnogunc pravi:

  Za kakšne boksarje gre, se da videti na YouTube:
  https://www.youtube.com/watch?v=72auqzsC1PM

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !