Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Janševe lažnive bombice

Objavil Rado, dne 20.03.2015

Še nekaj o tem,
kako Janša umazano podtika zadeve.

Govori o 85 % časa samostojne Slovenije, ki naj bi v 24 letih bil pod levo vladavino.
Sem šel računat.
24 let je 288 mesecev.

Torej
Demos 1990 – 1992 22 mesecev na oblasti
Demos 2000, 7 mesecev na oblasti
Janša 2004-2008, 48 mesecev na oblasti
Janša 2012-2013, 14 mesecev na oblasti

Skupaj 91 mesecev desne vladavine v 24 letih (v 288 mesecih)
91 mesecev od 288 mesecev, da rezultat 31, 6 % časa desne vlade v času samostojne Slovenije. Torej je levica vladala 68,4 % časa. Če pa vzamemo zgolj obdobje zadnjih 10 let (odkar je izginila zgodba o uspehu) je desnica vladala vsaj polovico.

Ne dvomim, da Janša zna dobro računati. Torej se je v tem primeru eklatantno zlagal. A moj izračun tu ne bo pomagal. Tonin bo še vedno govoril o 85 %, Janša bo še vedno govoril o 85 %, mediji bodo še vedno povzemali 85 %. Najbrž tudi Rok Čakš.

In na teh odstotkih se vidi vsa patologija Janševega pod in nadtalnega delovanja. V eter meče laži in pollaži, ki se počasi primejo in postanejo fakti.
Seveda ne tudi za redke, ki znamo računati. A takšni smo v skoraj neslišni manjšini.

P.S.
Izračun je lahko tudi drugačen. Še boljši v korist desnice. Nisem namreč prepričan, da je bil čas Pahorjeve vlade, tudi povsem čas levice. Ta tri leta, je Janšev lakaj, Pahor branil Janševo tožilko Brezigarjevo pred napadi levice. In jo tudi obranil.
Pahor je tudi popustil izsiljevanju desnice, ko je v januarju 2009 sprejel Janševo bilanco za leto 2008, čeprav so računovodski izkazi, kazali negativno sliko.
Posnetki, sej vlade 2008 do 2011, ki so zaokrožili na netu, kažejo da je bil Pahor vseskozi nadzorovan.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Janševe lažnive bombice”

  1. fuga pravi:

    Najbrž to dela po zgledu starih NOB borcev, ki so šli z golimi rokami nad nemške tanke. Resnica je pač po vsem drugačna. Važno je, da se ne omenja Depale vasi. Mislim pa, da je tudi ta, druga afera že dosegla tržni ekstrem, kar pomeni, da je medijsko tržišče s tem sranjem že pošteno zasičeno. Ostanejo nam le še cigani.

  2. VVeligor pravi:

    Tudi sam sem večkrat slišal to sintagmo, da je bila večino časa na oblasti levica, kar koli že pod tem imenujemo v Sloveniji (morda pravilneje: liberalci). A vseeno je dejstvo, da se je nejvečje sr..je naredilo, ko je bila na oblasti desnica. In ne samo za tisi čas, imelo je učinke še za dlje naprej (npr. pregrevanje gospodarstva v mandatu 2004 – 2008).

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !