Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Patologija Časarjevega prijetja

Objavil Rado, dne 18.03.2015

Evforija je zavela po deželi krajnski. Končno so dobili pobeglega delikventa. V turističnem paradižu, Dominikanski republiki.

Ljudstvo, ki je bilo promptno obveščano preko medijev je pozorno spremljalo vsak korak dominikanskega, francoskega in našega pravosodja. Novinarji so nas seznanili z življensko potjo glavnega igralca v tej sagi. Z njegovo umeščenostjo v družinsko in politično okolje. Poznavalci so nam komentirali pravne pasti in pravne postopke predaje zapornika. Kaj bi, če bi ipd. Slehernik, ki je spremljal medije je dobil občutek, da bi prihodnič lahko sam izpeljal podoben postopek izročitve, če bi ga kdo zaprosil zanj.

Poleg pomembnih ljudi pravne stroke se je razgovoril tudi upravnik zapora, ki nam je omogočil vpogled v zaporniški protokol. Cel grozd novinarjev in fotoreporterjev je pričakalo avion in ga spremljalo že od trenutka, ko je bil šele pikica na nebu. Ob pristanku aviona in ko je pravosodni kombi peljal mimo je bilo slišati vzklike olajšanja, pa ne le olajšanja. Vzkliki so imeli že orgazmično višino. Avtor tega prispevka sem prav tako podlegel vsesplošni evforiji s pisanjem tega bloga. A na koncu se moram vendarle vprašati, če je za moje življenje in bivanje pomembna in vredna vsaj ena minuta pozornosti, ki sem jo namenil tej novici?
Ni vredna! Čas potrošen na spremljanje Časarjevega prijetja je proč vržen čas.

Naj mi bo to šola za morebitne podobne primere. Pustimo sanitarnim službam naj opravljajo svoje, mi pa se raje ukvarjajmo s svojim življenjem.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Patologija Časarjevega prijetja”

  1. stricmarc pravi:

    Rado, prav imaš. Linčanje in brcanje v mrtvega leva je verjetno naša patološka posebnost. Pa še prodaja se dobro. V bistvu pa ljudstvo odvrača od vsebinskih problemov.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !