Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Pozabljivi škofje

Objavil Rado, dne 16.08.2014

Ob Velikem Šmarnu, Marijinem prazniku so slovenski škofje, kar malo zanemarili Marijo. Bolj, kot njeno čaščenje so imeli na jeziku žrtve obeh svetovnih vojn, povojne poboje in (komunistični) totalitarizem.

Pozabili so pa naši vrli škofje na slabe poteze lastne institucije, oz. klerikov samih. Na pedofilijo v lastnih vrstah. Na lakomnost klerikov v primerih Zvon 1 in Zvon 2 ter drugih poslovnih potezah zaradi katerih je bila vrsta ljudi ob svoje prihranke. Pozabili so na totalitarizem lastne matere Cerkve, ki je po zasnovi totalitarna (samo in zgolj od zgoraj navzdol). Škofje so pozabili tudi na totalitarnost slovenske Cerkve same in na odsotnost cerkvenega zakramenta, spovedi. Škofje se za svoje grehe niso spovedali in jih obžalovali, ampak so se raje strankarsko udejstvovali. Brezprizivno so ostali na barikadah kulturnega boja.

Marijin praznik je torej minil, kot še ena zamujena priložnost za samorefleksijo. In potem se škofje pritožujejo čez papeža, ker jih je menda “obglavil”?! Z nadaljevanjem takšne politike bodo naši škofje slovensko Cerkev pahnili v predslomškovsko obdobje. In slovenska Cerkev bo postala le del Graške nadškofije. Mnogim nam je sicer vseeno, kaj pa slovenskim vernikom?

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Pozabljivi škofje”

 1. Vladimir Veligor (@VladimirVeligor) pravi:

  Jaz sem presenečen nad katoliki nasplošno, mislim, glede včerakšnjega divjanja po spletu (forumi, komentarji). Pod novicami o praznikih na javni RTV (nekaterimi zelo propagandnimi, npr. angleška verzija: http://www.rtvslo.si/news-in-english/slovenia-celebrates-the-assumption-of-mary/344172 , po kateri ne praznujejo samo krščani, ampak ”cela Slovenija”, RKC iz rimske postane ”Slovenska cerkev”, na romanjih se je pa zbralo ”večina ljudi”, ipd.) eno samo zaganjanja v ”komuniste” in sejanje sovraštva ter zdraharstva. Mislim, s čim so jih strici v kiklah le napumpali na teh zborovanjih – si lahko mislimo.
  A je to smisel njihovega praznovanja?

 2. Stric Marč pravi:

  Kesanja res ni bilo, bilo pa je bistveno manj političnega hujskaštva kot v prejšnih letih. Morda so v predvolilni tekmi pošle sile in sapa?

 3. Rado pravi:

  Stric Marč,
  potem pa nisva gledala istih medijev. Jaz nisem opazil nobenega popuščanja pri škofih.
  Tolkli so na polno.

 4. Stric Marč pravi:

  Prav imaš! Pri tako “uravnoteženih” medijih bo potrebno v bodoče navesti vir informacije

 5. cepetavcek pravi:

  Bumerang se je vrnil, dobro so ciljali, zadeli so se v glavo.

  60.000 prevaranih vernikov je težko breme, name ne računat da bi jim ga pomagal nosit.

  Vedno znova dokazujejo da jim je glavna dejavnost laž in kraja, vera pa je samo maska/krinka.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !