Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Nova koalicija brez Desusa in Združene levice

Objavil Rado, dne 14.07.2014

Moja napoved:
Upoštevajoč specifičnosti parlamentarnih strank,
bo pragmatični Cerar najlažje in tudi najverjetneje sestavil koalicijo brez napornega Erjavca in njegovega fokusa na pokojnine. Izločil bo tudi ZL, ki je že napovedala svoje oponiranje temeljem kapitalistične ekonomije.
Ni izključeno niti Cerarjevo približevanje desnici. S kakšnimi koncesijami v korist RKC bi se lahko priljubil tudi desnici in vključil v svojo koalicijo celo NSi.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Nova koalicija brez Desusa in Združene levice”

 1. lordwales pravi:

  Smc + Nsi + Zaab
  Mislim da bo šlo, dobrih 50 glasov, stabilna vlada koalicija, to je to Rado!

 2. Brane-san pravi:

  Ti si možnost koalicije z NSI omenil že 14.7. ??!? vsa čast, dokler se ni začelo o tem špekulirati po prvem soočenju Cerar-Novak si nisem upal niti pomisliti..

 3. Rado Rado pravi:

  :-)
  To je kot pri tebi Brane-san, ki imaš gibalno inteligenco ter leta izkušenj pri iskanju lukenj v nasprotnikovi obrambi. Zadostuje ti čisto malo, predvsem tisto, kar je drugim nevidno, da prepoznaš pravi trenutek.

  Ja, Cerar je konservativec. Levico, ki je morebiti polagala upe vanj bo še glava bolela. Bo pa imel Miro probleme s precejšnjim delom svojih poslancev, ki so leve provinence.

  Biti bo moral genij, da mu bo uspelo.

 4. maša-naša pravi:

  Rado, če bi bil konzervativec, ne bi imel problema z NSI.

  Upam, da bo genij, sicer mu bog pomagaj :o

 5. Rado Rado pravi:

  Mašenka.
  Cerar je konservativec, ni pa neoliberalec. Problem je ker NSi vstraja na neoliberalnem konceptu gospodarstva in ga hoče vsiliti zmagovalcu volitev.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !