Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

V volišče Rista Savina je udarila strela – mrtvih ni

Objavil Rado, dne 3.06.2014

Točno opoldne
– kakšna simbolika – je strela udarila v volišče Rista Savina v Žalcu. To je volišče na katerem so na parlamentarnih volitvah zmagali Janševi demokrati, in kjer je na predsedniških volitvah Pahor v II. krogu bistveno premagal dr. Türka.

Mrtvih ni bilo. Le uslužbenke informacijskega centra so bile zmedene, kajti v času udara strele so bile na malici. Ob vrnitvi pa so ugotovile, da so jim gasilci zavzeli hišo. O streli seveda niso imele pojma.

Bil pa je šov za gasilce. Pridrveli so že po dvajsetih minutah iz bližnjega gasilskega doma in blokirali ulico. Table prepovedi na vseh možnih dostopih v center mesta.
Posadke vsaj šestih gasilskih avtomobilov so si strokovno ogledovali tiste četrt dimnika, ki ga je odkrušila strela. Po kakšni uri, ko so gasilci temeljito pregledali stavbo – pogledali so celo pod preproge – če se slučajno kje ne smodi,
so center mesta zopet odrli.
Debaterji v bifejih, ki so v svojih debatah za trenutek zastali, so si tokrat bili enotni:
“Murglje so zopet udarile, modroki nikoli ne spi”!

Ljudski glas je šel od ust do ust. Predvolilno sporočilo je bilo kristalno jasno.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “V volišče Rista Savina je udarila strela – mrtvih ni”

  1. lordwales pravi:

    Murgle?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !