Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Nastop Urške Žolnir naj bi bil problem?

Objavil Rado, dne 27.04.2014

Ob današnjem nastopu Urške Žolnir, ko je skupaj s sotekmovalkami osvojila ekipni bron na Evropskem prvenstvu v judu, se je dvignil vihar med ženskim selektorjem Fabjanom in med podpredsednikom OK, Gabrovcem.
Urška naj bi s svojim nastopom kršila obvezo nenastopanja, kot stoji v njeni pogodbi z Olimpijskim komitejem.

Pogodba je sicer pogodba in obveze se je treba držati. Ampak tudi zlata olimpijska medalja ima svojo težo. In do zlate olimpijske medalje se ne da priti s spoštovanjem pogodb. Do te in takšne medalje pridejo le redki in to zato, ker delajo več in bolje. Ker kršijo obstoječe. In postavljajo nove standarde. Tako tekmovalci, kot tudi njihovi trenerji. Če je torej vizionar in nosilec titule najboljši evropski trener juda ocenil, da je za osvojitev evropskega brona potreben Urškin nastop, potem mu gre verjeti.

Ob prvem osvojenem evropskem ekipnem bronu, postane klavzula o nenastopanju, povsem nesmiselna. Promociji Slovenije je daleč bolj koristen tovrsten športni uspeh, kot pa birokratska rigidnost. Hvala Urški za njen prispevek in upam, da bodo uradniki spoznali nesmiselnost klavzule.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Nastop Urške Žolnir naj bi bil problem?”

 1. lordwales pravi:

  Obveza nenastopanja?
  Ma ne ga srat s takimi,
  ali nastopiš ali pa te ni!

 2. Brane-san pravi:

  Prej bi razumel, da zveza (Gabrovec) pogojuje nastop, ne pa ne-nastop??? So sledile sankcije?

 3. Rado Rado pravi:

  Ni bilo sankcij.
  Naveza Fabi – Urška je pač premočna, da bi se nekdo iz administracije upal spustiti v boj z njima.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !