Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Nekoč je bil en Marko Crnkovič,

Objavil Rado, dne 2.04.2014

ki je s svojimi teksti zaoral v zaspano medijsko krajino nekdanje socialistične Juge.
“Pisal je hitreje, kot je lahko mislil”
Skupaj z “mladincema” Štefančičem in Mojmirjem Ocvirkom je na začetku osemdesetih prejšnjega stoletja dražil bralstvo Mladine, Teleksa in napovedoval nove čase . . .

Želel je postati Josip Vidmar novega, postsocialističnega časa. Oster v misli in konservativni estet neupogljivega duha. Svoj intelektualni in produkcijski vrhunec je izkazal v kolumnah Sobotne priloge Dela, konec devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Zadnjih nekaj let, ki jih je preživel do letos (2014) je vegetiral, zopet kot kolumnist priloge Dela. Mnogi niso opazili, da je vmes intelektualno opešal in so mu laskave nazive “najkolumnista” podeljevali zgolj po inerciji. Ob njegovem slovesu iz Dela, to je napovedal v zadnji Sobotni prilogi, mu želimo miren pokoj. Upamo, da mu zatopljenost in zagrenjenost v “njegovi žlahtni konservativnosti”, ne bosta kazila starosti.

Slava njegovemu spominu.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Nekoč je bil en Marko Crnkovič,”

  1. lordwales pravi:

    Rado, si se že prijavil za kolumnista Dela?
    Jaz se bom v naslednjih dneh, zgubit ni kaj,
    slabši kot Marko pa politično družbeno aktualni blogerji še nismo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !