Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Iztoku Gartnerju je zdravstveno zavarovanje predrago.

Objavil Rado, dne 18.03.2014

Moje mnenje je,
da človek ne kaj govori. Zdravstveno zavarovanje 50 evrov mesečno je kompletno zavarovanje. Za zdravljenje lažjih bolezni, kot za medicinski servis v primeru težjih nesreč. In ni predrago.

Če je Iztok prepričan, da se z njegovo zavarovalnino nekdo okorišča potem ima možnost alternative.
Naj ne plačuje mesečnega zneska 50 evrov v zdravstveno zavarovalnico, ampak naj odpre osebni varčevalni račun in naj isti znesek nakazuje nanj.

V primeru bolezni lahko do zdravstvene oskrbe dostopa na trgu zdravstvenih storitev – pri najcenejšem ponudniku – in naj plačuje storitve iz tega varčevalnega računa. Če bo imel skozi življenje srečo in ne bo rabil veliko zdravstvenih storitev, bo v tridesetih in več letih precej privarčeval.

Opomba: Zgornjo repliko sem moral napisati v obliki svojega bloga, ker Iztok ne prenese mojih kritičnih misli in moje replike redno radira.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Iztoku Gartnerju je zdravstveno zavarovanje predrago.”

 1. NoMercy pravi:

  emmm — me v firmi ven vržejo, če podam zahtevo, da ne bom več plačeval Obveznega ZZ :)
  pri tem pa sploh nikjer!!! ni evidentirano (razen na moji plačilni listi) koliko jaz “plačam” od svoje bruto plače za ZZ (enako je s penzijo) :(

  skratka: ta država se gre lopovski socializem :) … kako je že bilo s tistimi javnimi firmami, ki niso nakazovale ZZ in penzije ??? … aja nič & nikome ništa :(

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede opombe, lažeš da smrdi. Nikoli ne bi zbrisal tvojega mnenja pa naj si bo še tako kritično in napadalno. Zbrisal sem le smetenje glede slovnične napake, na katero si se nekoč obesil. Sicer pa ta ne mojem blogu ni bilo že sto let, zato ne vem kaj sploh čvekaš.

  Glede zavarovanja, dokler bodo taki kot si ti, nas bo država jebala v živ mozak in bomo nasedli takim pravljicam, da je 50 evrov dejansko super cena.

  Glede vinjet, o katerih si bluzil na Drugems svet, od kje podatek, da se furam v Ljubljano vsak dan? Daj se prepričaj preden nabijaš in lažeš no.

 3. NoMercy pravi:

  še malo statistike :)
  20% !!! upravičencev do zdravstva pokuri 80% stroškov zdravstva cele države :(
  za mene je to čisto preveč socializma :(

 4. Rado Rado pravi:

  Gartner,
  no mojih replik res nisi brisal, ampak jih pri moderaciji preprosto nisi potrdil. In to kar nekajkrat. Zato sem, kot ugotavljaš, nehal replicirati na tvojem blogu.

  “Glede zavarovanja, dokler bodo taki kot si ti, nas bo država jebala v živ mozak” Le v čem je smisel takšne replike? Našel sem ti alternativo. Uporabi jo. Tale blog sem moral napisati, ker mi dvigne pritisk, ko vedno znova ugotovim, kako neznansko stiskaški si. /vinjete, zdr. zavarovanje, kava, . . . / Vse bi imel zastonj.

  Na drugem svetu sem le plastično prikazal neznatno dnevno ceno vinjet.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi to je laž, Rado, saj se res ne spomnim, da ti kaj ne bi potrdil in to celo večkrat kot praviš, razen tistega drkanja zaradi slovnične napake, kjer si mi otročje zasmetil cel zapis popolnoma izven teme in si bil potem name grozno jezen za brez veze, čeprav sem ti pojasnil celo po mailu. Kajti res ne vidim razloga, da ti kaj ne bi potrdil. Ne nabijaj no. Kao da imaš neke hudo kritične misli, ki se jih bojim. Fak no :)

 6. Bimbo pravi:

  Rado, prebral sem, kaj je napisal, in tokrat se s teboj popolnoma strinjam. IfG nima pojma, kaj in kako slabo piše, predvsem pa ne vidi prek svojega nosu. Kar velja za velik del komentarjev spodaj. Nimajo pojma in nočejo imeti pojma. Jemali bi, dajali pa bolj malo, še raje pa nič.

  So vsi ti ljudje brez staršev in otrok in zato tako ozki? Najbrž jim, funkcionalno nepismenim in tabloidno-gostilniško nahujskanim, sploh ni jasno, da imamo v Sloveniji okrog 600.000 upokojencev in skoraj 400.000 mladoletnih, ki so deležni največ zdravstvene oskrbe? Da imamo statistično več kot desetino brezposelnih, realno pa še veliko več. Le kdo plačuje zdravstvo zanje, če ne aktivni del prebivalstva?

  Od aktivne (zdaj že) manjšine prebivalstva je vsaj desetina ali več na plači okrog 500-600 evrov neto, pa vendar iz svojega bedno plačanega dela za zdravstvo prispevajo več kot 100 evrov na mesec. Kdo le je tudi za IfG in njegove somišljenike plačeval zdravstvo od porodnišnice do polnoletnosti oz. materialne osamosvojitve (odraslosti), če ne tisti, ki so bili takrat delovno aktivni (starši, sorodniki, neznanci z drugega konca Slovenije)? Le kdo bo to plačeval tudi zanje, ko bodo stari in betežni? In kdo bo tej novodobni egoistično zaslepljeni množici dopovedal, da ni samo demografija tista, ki ruši pokojninsko in zdravstveno blagajno, ampak vedno večje število tistih, ki nočejo plačevati niti vzdržnega minimuma. Ko bi pa rabili nujno in drago zdravniško pomoč, bi se pa gladko zrinili ob bok nekomu, ki je zaradi visoke plače moral vsak mesec za zdravstvo dati petkrat ali desetkrat več od njih. Takrat bi bili pa faking vsi enakopravni, ali kaj?

  Hudo je, ko se znajdeš v sendviču in imaš zgoraj povampirjene finančno-oblastne elite, ki dobičke privatizirajo, izgube pa socializirajo, spodaj pa besneče iztoke, ki hočejo početi v bistvu popolnoma isto, ampak na svoji mizerni ravni.

 7. Nevenka pravi:

  NoMercy, če resno zboliš, je lahko dnevna doza zdravil (ena doza po cevki) cca 5000 EUR. In ko si bolan, si lahko samo srečen, da drugi takrat niso. Razen, če meniš, da tako visoke stroške v resnici lahko sam kriješ, 5000 EUR na dan po nekaj tednov, nekaj let, potem pa itak umreš, vmes te še opriranjo, pa obsevajo, pa prebivaš v bonišnici, pa še bolniško dobivaš? Sicer si se hvalil da delaš za SAP, ampak med bogataši najbrž nisi na spisku?

  Če kdo reče, da je 50 EUR za zavarovanje veliko, ima razlog za to.
  In če se komu ne zdi, ima tudi nasproten razlog za to. Oseben razlog. Kakor je komu kaj dosegljivo.
  Je pa res, da revna država ne more imeti visokega standarda. Vendar se mora ta revščina enakomerno porazdeliti, še posebno, če je zanjo kriva država.

 8. Nevenka pravi:

  Z enakomerno sem mislila na vse socialne transferje. Ljudje niso bili nikoli enako obravnavani, niti v zdravstvu. Obstajajo protokoli, ki definirajo, koga se zdravi in koga ne. Starejši imajo veliko slabše možnosti. Celo na netu je možno najti tovrstne protokole, pa se lahko vsak sam prepriča.
  Vendar moram povedati, da kapitalistično razmišljajo o zdravju samo zdravi, bolni bi pa radi priživeli.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !