Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Emo orodjarna in sodelovanje na razpisu.

Objavil Rado, dne 19.11.2013

Povsem nepotreben vihar.
Le čemu Emo orodjarna ne bi smela sodelovati na razpisu finančnega ministrstva? Če ustreza razpisnim pogojem!

Če je problematično solastništvo ministra za gospodarstvo, potem naj dotično podjetje izloči iz konkurence Finančno ministrstvo. Če seveda ima pravno podlago za kaj takšnega.

Solastništvo pač ne sme biti handicap.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Emo orodjarna in sodelovanje na razpisu.”

 1. stricmarc pravi:

  Ob razvitem zasebnem sektorju bo vedno težje dobiti ljudi za oblastne funkcije, kje ne bi mogli najti nasprotja interesov. Torej kmet politik ne bo mogel dobivati subvencij, premij ali kandidirati za nepovratna ali ugodna sredstva?
  V duhu varčevanja bi bilo smoterno razmisliti sploh o raznih skladih, natečajih, provizijah in subvencijah. Pokasirajo v glavnem tisti, ki so vešči , sposobni in imajo dobre zveze v oblastnih strukturah. Ti so tako sposobni, da bi preživeli tudi brez teh transfuzij. Nehigienično pa je kričati o previsokih obremenitvah gospodarstva, kmeta, državljana, potem pa se postaviti v vrsto, kjer delijo državne subvencije. Torej ne bi dal ničesar, v isti sapi pa zahteval pomoč.

 2. Zlobni pravi:

  Dodeliti svoji firmi denarce, nebi smel biti greh, saj gre za državni denar in podpis ministra.

 3. libero pravi:

  Rado je vedno večji Bozo(kloven)
  Tale primer je samo vrh gore, ki kaže na priviligiranost, določenih ljudi(gospodarstvenikov) v tej državi, to pa nato plačujemo vsi ostali podjetniki(brez povezav)in davkoplačevalci, potrebno je samo spravit svojega “natakarja” na položaj in se ogneš bankam, ki običajnim podjetnikom zaračunavajo 5-6-7% obresti!!
  Rado(brez filozofiranja) naštej mi tri dobre in poštene razloge, zakaj naj kot državljan, podjetnik in davkoplačevalec podpiram sisteme subvencij, takšnih in drugačnih oblik pomoči, ki jih pokasirajo vglavnem tisti, ki jih našteva že Stricmarc?!!
  Če vemo, da je najbolj pošten način tak, da ta država za vso to vsoto pomoči zniža davke vsem podjetnikom, na ta račun razpusti kak organ oz. agencijo, ali birokrata, prepreči prijateljsko podeljevanje finančnih virov itd….
  Ampak jasno nekaterim v glavnem “pozitivcem” sigurno ni v interesu kaj kar bi jim ogrozilo monopol nad podeljevanjem takšnih finančnih virov, kajneda?!!
  in potem so to uspešni direktorji, gospodarstveniki itd….

 4. Rado Rado pravi:

  Libero,
  ne bom špekuliral ali si /tudi/ ti klovn.
  Dejstvo pa je, da zunaj tvoje glave (tvojega razmišljanja) divja kruti kapitalizem, ki se ne ozira na ekonomske teorije in na primernost, ali neprimernost nečesa.

  Tvoje vprašanje tu, presega zgolj “Stepišnikov primer” in posega v subvencije nasploh.

  Kruto dejstvo je, da se je svetovni kapital v veliki meri osvobodil spon države. Tako so v Nemčiji že v devetdesetih letih, avtomobilski giganti Audi, Mercedes in BMW od nemške vlade iztisnili ogromne beneficije pod grožnjo, sicer selimo proizvodnjo na Kitajsko!

  V Sloveniji je Revoz že (vsaj) dvakrat “stisnil” slovensko vlado z grožnjo, da bo selil proizvodnjo novega modela.
  Letos je vlada dala 40 milijonov evrov, pa pred 8 leti tudi.

  Vse uspešne kapitalistične vlade subvencionirajo svoje paradne konje, tebi, Adamu Smithu, Miltonu Fridmanu in vsem teorijam o samoregulatornem trgu navkljub.

  /mimogrede. Ker je država (Janševa in Pahorjeva vlada) dopustila propasti slovensko gradbeno industrijo – beri: ni posegla s subvencijami – je povzročila daleč večjo škodo, kot so jo skupaj naredili vsi slovenski tajkuni. Le povprašaj o tem prvega resnega ekonomista, ki ga boš srečal/.

 5. libero pravi:

  Rado, hmmmm ja se mi je zdelo, da ne bo niti en pameten odgovor kaj šele trije!!
  podobno se je v 90ih dogajalo tudi v slo, pa so firme propadle, določeni priviligiranci pa lastninili in potapljali, velika razlika napram nemčiji, kaneda!!…..
  …..spet l 09. priviligiranci s subvencijami pokasirajo fejst denar, ker je genijalna pahorjeva vlada mislila, da bodo delavci ostali zaposleni, sam na boljše čase se počaka, denar je zginu, firme propadle zgodba znana(med drugim je pomoč dobil svetlik, brat svetlika na ministrstvu) hmmmm znano kaneda…..
  Pa naj revoz cimos in kdorkoli drug preseli proizvodnjo kamor želi, me to še vedno stane manj kot ohranjanje starih monopolov, tisto kar se ni sposobno preživet naj crkne!
  mimogrede, ker Janševa in Pahorjeva vlada ni pomagala je prvič prekinila stare sisteme delovanja, so se pač zagemblal in edinopravilno propadli, danes pa rastejo manjše zdrave gradbene firme, tiste, ki prej niso nikoli prišle blizu….je bil že čas, boh ve koliko 100mio bi še zmetali v te firme, ki so slabo gradile, slabo zaposlovale, slabo plačevale….zato, da bi na koncu nek Zidar ali Hilda postali lastniki!!
  Tako je pri nas, nažalost, in neumno ter nerazgledano je trdit, da počnimo še naprej enako, ker vse kapitalistične vlade počnejo isto, pač ne vladajo v neurejeni sloveniji!!

 6. Damjana pravi:

  Srečno in zdravo ti želim . . .
  Damjana.

  - nič ne pišeš več -

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !