Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Slak in Traven nista za višji razred

Objavil Rado, dne 21.06.2013

Mojstra senzacionalizma, Slak in Traven sta sinočnja Poglede Slovenije začinila v svojem slogu.

Dve oporni točki Pogledov sta bodli v oči.
Prva točka je bila Nacionalni interes.
Levica, ki večinoma stoji za ohranjanjem slovenskega lastništva nad večjimi slovenskimi podjetji je bila predmet poroga. Neusmiljeno sta jo secirala, tudi z izborom gostov omizja. Ergo leve stranke in v manjšem delu še SLS so poglavitni krivci za nezavidljivo situacijo v kateri smo.
Druga točka četrtkovega poroga je bila prodaja Mercatorja. Z realizirano prodajo paradnega konja slovenske trgovine, kakor tudi njenega kmetijskega zaledja, se nam obeta makroekonomski kolaps neslutenih dimenzij. Vsi gostje, kakor tudi Slak in Traven so orkestrirano napadali nameravano prodajo v času vlade Alenke Bratušek.

“Ljudje, ali je mogoče, da smo vsi mi voli”, se je nekoč spraševal dramski naslov. Ob Slaku in Travnu se jaz sprašujem isto.

S prvo potezo popljuvata nacionalni interes skupaj z vsemim razumniki, ki ga zagovarjajo,
z drugo potezo pa vendarle nacionalni interes priznavata in svarita pred prodajo Mercatorja. Krivdo spretno prevalita na stranke politične levice. Tako za prvo – politika nacionalnega interesa /stranke levice/, kot za drugo, za izsiljeno prodajo Mercatorja. Za situacijo v katero je bila Alenka Bratušek, zaradi katastrofalnih predhodnih vlad, neprostovoljno potisnjena!

Samozavestna retorika, vsebinsko pa ništrc in kontroverznost. Pogledi Slovenije so senzacionalistični prispevek, k siceršnjemu kulturnemu boju. Slaka in Travna pa s takšno kontroverzo niti k maturi ni za prepustiti. Senzacionalizem zagotovo ubije tudi kako zrno resnice, ki se sicer pritihotapi v njuno oddajo.

Cesar je gol, ljudje!

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Slak in Traven nista za višji razred”

 1. nish pravi:

  In ti se čutiš poklican, srat po Travnu in Slaku in s tem ubožico Bratušek – revico neprostovoljno potisnjeno v kot – braniti? Saj niste več normalni!
  Po Korošcu, sta zdaj še Traven in Slak v nemilosti gnile politike in še bolj gnilih klečeplaznih novinarskih aberveznikov.

 2. Rado Rado pravi:

  “Po Korošcu, sta zdaj še Traven in Slak v nemilosti gnile politike”

  Ne vem Nish, ali sta Slak in Traven v nemilosti politike, jaz sem le opozoril na nesmisle (kontroverznosti), ki jih zganjata. Kot gledalec zahtevam od TV, da s svojimi produkti ne žali moje pameti.
  In to je vse!

 3. David pravi:

  Ti kaj zahtevaš? Daj nehaj no. Zaradi oportunistov kot si Ti, smo tu, kjer smo.

 4. David pravi:

  Glede na to, da si tako zaskrbljen nad stanjem naše družbe. …. Si vrnil kakšen preveč plačan euro od prodaje delnic Pivovarne Laško v skupno blagajno?

 5. jin pravi:

  Pogledi Slovenije so rumeni žurnalizem, ki živi na škandalih in večnem pljuvanju in kot takšna ta oddaja pač ni resna in je tudi ni vredno upoštevati. Zato tudi ni presenetljivo, da je lahko hkrati nastavljena kot smešenje nacionalnega interesa, potem pa takoj kot njegova obramba ali obratno. Sploh ne vem, zakaj se takšno oddajo na javni televiziji dopušča.

 6. David pravi:

  Jin, ti tudi nimaš kaj veliko soli v glavi. Nič ni rumeno, če se v eni oddaji govori o nacionalnem interesu kot kriminalni dejavnosti slovenske politike in njenih tajkunčkov, v drugi se pa gre v bran nacionalnemu interesu pred hrvaškim tajkunom. Hrvaški ali Slovenski tajkuni, kakšna je tu razlika? Kako deluje Agrokor je zelo dobro znano. Kot tudi to, v kakšnem stanju je družba, kakšne ima plačilne pogoje in plačilne roke. Še kaj ni jasno?

 7. David pravi:

  p.s. Mercator bi se moral prodati podjetju, ki ima zdrave temelje. Vse stalo je kockanje z malo Slovenijo.

 8. Afnogunc pravi:

  Najbolj mi je všeč, ko je nekdo tepen z lastnim kolom. Sam bi zadevo še začinil s posnetki nastopov levice in Bratuškovo na čelu. Kaj so govorili tedaj, ko je Janša napovedal privatizacijo in kaj sedaj govorijo. Ne živimo več v družbi, ko se je interpretiralo povedano po (prilagojenem) spominu. Dandanes so vse izrečene besede lahko posnete. Tragedija povprečnega volilca je da ima tako kratek spomin in vedno znova naseda zlatoustom.

  Sicer pa se lahko zlahka ugotovi, da Slakova oddaja ne bi smela biti na nacionalni televiziji. Slak ima namreč (odlično) plačo pogojeno z gledanostjo, zato tolikšen senzacijonazem. Nacionalko plačujemo uporabniki zato, da nas v politično aktualnih razmerah obvešča strokovno in nepristransko, čeprav ima o slednjem vsak svoje mnenje. Prepričan sem, da ne premoremo takih novinarjev, ki bi bili sposobni delati oddaje brez, da bi se na daleč zavohalo za kakšno politično opcijo navijajo. Slak zato slepo mlati levo in desno, da bi obdržal videz nepristranskosti.

 9. Perkmandeljc pravi:

  Rado in Jin, še premalo imamo takih raziskovalnih novinarjev kot sta Slak in Treven, preveč v Sloveniji je takih ljudi katerim se kolca po prejšnjih časih.
  Verjetno sta v prejšnjih časi bila oba v zvezi komunistov in ne moreta iz svoje kože.
  Slovenija potrebuje eno veliko lustracijo ,upam da bo korenita in bo ponmetla z idajalci slovenskega naroda (se pravi z strici, tajkuni, bančnimi goljufi, z lastniki računov v oazah)

 10. Le tu in tam, le bežno potovanje » Arhiv Bloga » Ukinitev Pogledov Slovenije, politična, ali strokovna odločitev? pravi:

  [...] Slak in Traven nista za višji razred [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !