Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Prvi poraz Dejana Zavca

Objavil Rado, dne 10.03.2013

V svoji dosedanji karieri ima Zavec sicer zapisana dva poraza. Prvega, po sporni sodniški odločitvi proti Poljaku in drugega, ko je moral zaradi poškodbe predati dvoboj Američanu Bertu. V nobenem od dosedanjih dvobojev, do današnjega pa Dejan Zavec ni bil v podrejenem položaju. Nikoli doslej ni bil »pretepen«, kot rečemo v boksarskem žargonu.

»Pretepen« ni sicer bil Zavec niti nocoj, ampak o zmagovalcu ne more biti dvoma. Thurman je vseskozi dominiral. Odlično je izkoriščal svoje telesne predispozicije, svoje daljše roke. S hitrimi udarci je držal Zavca na distanci in se s spretnim in lahkotnim gibanjem izogibal spopadom v klinču, kjer bi Dejan lahko uveljavil svoje serije udarcev. Američan Keith je s svojo tehniko v precejšnji meri spominjal na legendarnega Muhameda Alija v njegovih najboljših časih.
Bolj odprta borba, kot edina taktična možnost s katero bi lahko Dejan poskusil preobrniti potek borbe je bila preveč tvegana, saj so močni in široki Američanovi krošeji stalno švigali mimo Dejanove glave, zaradi česar je obstajala velika nevarnost za končanje borbe z enim samim udarcem. Glede na razmerje sil Zavcu ni bilo kaj koristnega svetovati, zato tudi njegovi ekipi ni kaj očitati. Oba borca sta demonstrirala tudi odlično telesno pripravljenost, saj sta intenzivnost boja ohranila vse do zadnje runde.

Kaj reči ob koncu? Zavec je imel odlično športno kariero. Vse svoje dvoboje je končal na nogah, s čimer se lahko pohvalijo le redki boksarji. Gotovo bo vzor mnogim mladim, ki začenjajo športno kariero. Obžalovati je le, da ni imel sposobnejše in ambicioznejše menagerske skupine, ki bi mu nekaj let prej utrla pot k željenim dvobojem v meki boksa, ZDA.
Srečno Dejan.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Prvi poraz Dejana Zavca”

  1. Rado Rado pravi:

    “»Pretepen« ni sicer bil Zavec niti nocoj”

    Tole svojo trditev moram malce popraviti. Posnetki ob vrnitvi v Slovenijo kažejo kar precej zdelan obraz.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !