Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vrnitev Karbe – kompromis je sestavljen na laži in na nesmislu.

Objavil Rado, dne 17.01.2013

Ob vrnitvi Karbe na Delo smo prebrali:

“Novinar Dejan Karba se opravičuje predsednici uprave Dela Marjeti Zevnik za nastale nesporazume. Obe strani soglasno ugotavljata, da podpis sporazuma o prenehanju delovnega razmerja ni bil opravljen pod prisilo.”

Razumeti je iskanje kompromisa, da nobena stran sama ne nosi krivde. V konkretnem primeru je Karba dobil posel nazaj, kar je zanj nedvomno odlično. Direktorica uprave, pa je oprana obtožbe prisile. Vsi srečni, vsi zadovoljni.

Pa smo lahko zadovoljni tudi bralci? Nikakor!
Ponujajo nam zmazek, ki ne vsebuje resnice.
1) Pritisk na Karbo je nedvomno bil. Izsiljenje podpisa “sporazumnega” odhoda, ne da bi mu dovolili na izraženo željo, posvet z odvetnikom je nedvomno prisila.
2) Le čemu bi se moral Karba opravičevati predsednici uprave Zevnikovi za nastale nesporazume? Saj ni bil Karba kriv. Šef Policije Veniger je javno demantiral. Nobenega neprimernega SMS-a s strani Karbe ni bilo. Povsem sodeč je bil domnevni neprimeren SMS konstrukt v avtorstvu “desnice”.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Vrnitev Karbe – kompromis je sestavljen na laži in na nesmislu.”

 1. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  meni je povsem jasno, kaj se je zgodilo. zadevo je vzel v roke odvetnik in upravo dela podučil, da za njih ne bo dobro, če zadeva pride na sodišče, saj ne samo, da bi morali karbo vzeti nazaj, verjetno bi padla še kakšna odškodnina ali pa celo kazenska ovadba. za karbo pa je tudi bolje, da dobi delo nazaj takoj, namesto da čaka, da sodišče o zadevi razsodi, kar bi zagotovo trajalo kar nekaj časa. in so se hitro zmenili.

 2. Rado Rado pravi:

  Tomaž,
  najbrž je bilo tako, kot si zapisal. Ob tem dogodku se mi je utrnilo spoznanje, ki ga lahko (za zanamce) zgostim v rek:

  Kompromis je zgolj izraz trenutnega razmerja sil, ne pa tudi izkaz resnice“.
  Rado (da me bodo lahko citirali kot avtorja)

 3. stricmarc pravi:

  Rado, kdaj pa je šlo za resnico? Tega še v cerkvi ni.
  Mislim, da je Karba plačal ceno za brskanje po Rodetovi preteklosti( kot Šeruga) in da je bilo povpraševanje po zdravju Janševega otroka le pika na i. Kot smo prebrali, je Karba spraševal predstavnika policije za stike z javnostjo , ta je povedal venigerju, Veniger Gorenaku in ta Janši.
  Je pa vaodstvo lažje umaknilo odpoved sedaj, ko je Janša na natezalnici in je možnost, da se bo maščeval Delu preko prodaje deležev v slabi banki in ukinitev oglaševanja podjetji državnega holdinga, bistveno zmanjšana. Svet je bolj banalen, kot izgleda na prvi pogled.

 4. Rado Rado pravi:

  Izgleda, da je danes več pametnih na netu, kot je to na druge dni. :-)

  Priznavam ti avtorstvo na odličnim citatom:
  Svet je bolj banalen, kot izgleda na prvi pogled.”
  Stric Marč

 5. Kristina pravi:

  Tale presija desnice v vse pore naše življenja je grozljiva. Komaj čakam, da odnese to vlado in da se očistimo janšizma.

 6. David pravi:

  Kristina,

  Vse to vsaj še v trikrat večji meri velja za leve. Presija levice je strašljiva že desetletja. In spet prihaja leva vlada. Bojim se, da bodo dokončali tisto, kar so zadnjih 20-4 let delali.

 7. Rado Rado pravi:

  Dejstva kažejo drugače.
  1992 do 2004 so bile leve vlade in imeli smo obdobje prosperite.
  Od 2004 dalje imamo desne, ideološko nastrojene vlade in imamo recesijo.

 8. David pravi:

  Ja, Rado, seveda. In potem svizec zavije čokolado. Kot bi poslušal Stanovnika in ostale, ki v Dražgošah lažejo folku v oči o tedanjih dogodkih. Dejstva kažejo, da so nas v recesijo spravile vse leve in desne vlade, pod katerimi so se bohotili predvsem levi in nekaj desnih tajkunov. Ti so spravili gospodarstvo na kolena in to na več načinov. Velika nekdaj državna monopolna podjetja so uničevala konkurenco iz šibkejšega privatnega sektorja, zaradi prevzemov so pod političnimi mešetarjenji spravili na kolena še vse banke v državni lasti, zaradi neznanja in pohlepa so uničili podjetja, tako da imamo posledično rekordno brezposelnost.

  Ti rezultati danes so posledica delovanja predvsem levih vlad in ene desne, tiste Janševe izpred cca. 4 let. Ta vlada, ki je delala zadnje leto pa sploh ni delala slabo v danih razmerah.

  Zdaj bodo prišli spet “tvoji”, hegemoni slovenskega naroda (ki je dovolj zabit, da si to zasluži) česar se res veselim. Pod njimi bomo dokončno dobili bruseljsko trojko na oblast, pred tem bodo “tvoji” dokončno zadolžili narod na tistih 100% bdp (edini dober podatek v financah države danes je samo še ta postavka). Shrani si ta komentar, ga boš lahko objavil kot blog, ko se bo to zgodilo. ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !