Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Čas je za umik, Zoran

Objavil Rado, dne 28.09.2012

Lepo je bilo videti tvojo neomajnost v sinočnjih Odmevih,

spoštovani Zoran Janković.  Takšnega moža potrebujemo na čelu pritikrizne vlade.  Moža, ki se ne ustraši nobenih izzivov in se ne ukloni pred nobenimi težavami.  Moža, ki ima kaj pokazati iz zapuščine svoje ustvarjalnosti.  Moža ki dela. 

A duh  je ušel iz  steklenice in ni ga več mogoče spraviti vanjo.   Plebiscitarna podpora Tvoje ekipe ni dovolj.  Tudi podpora Tvoje stranke ni več dovolj.  Niti podpora vseh tvojih privržencev, volivcev, ni več dovolj.  Snežna kepa, ki jo je sprožila  preiskava se vali brez tvojega, vašega vpliva nanjo.  Tudi morebitna zmaga tvoje odvetniške ekipe, tam čez leta, bo zgolj Pirova zmaga.  Škoda, ki bo v vmesnem času narejena Tvoji stranki, Tvojemu mestu,  levici nasploh, kakor tudi državi Sloveniji bo prevelika.  Vsak tvoj napor narediti še kaj dobrega za najlepšo prestolnico v Evropi bo večji, kot je bil sedaj. Obremenjen bo s števlnimi sumi in nezaupanjem. Vsako Tvoje politično posredovanje ne bo imelo dosedanje teže.   Nasprotniki ne bodo imeli problemov, oponirati ti.  Argumentov sploh ne bodo iskali.  Dovolj bo, če se te bodo lotili ad personam. 

Čas je za  umik, Zoran.  To ni nujno dokončno slovo iz polja politike.   Je /lahko/  le taktična poteza, ki bo vzela vetra iz jader Tvojih nasprotnikov.  S tem boš naredil prostor prostor za očiščenje levega pola politike.  Dal boš možnost Sloveniji za nov zagon. In pridobil fokus za sestavo svoje obrambe, če si prepričan da lahko zmagaš tej pravniški bitki.  S tem boš tudi vrgel rokavico desnici ter jim postavil standarde.   Lastnost zgolj velikih je, da spoznajo, kdaj je čas za slovo.  Tvoje ravnanje v teh dne bo pokazalo, če si tudi Ti med njimi.  

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Čas je za umik, Zoran”

 1. stricmarc pravi:

  Redki to zmorejo. Pri nas ni popravnih izpitov. Ko te scena izpljune, ne prideš več na vrtiljak. Celo v poslu, ki ni politično determiniran, je mesto le za zmagovalce. V ZDA lahko desetkrat propadeš in desetkrat začneš na novo. Tega mi ne poznamo.Pa še en fenomen poznamo. Ko je lev mrtev, vsak pezde brca v njega.
  Janša je po orožarski aferi in aferi Patria sedel celo za krmilo države. Ni odstopil. Golubič bi moral odstopiti ( in ostati le poslanec) zaradi zamolčanega deleža v Ultri. Morda bi moral Jankovič prepustiti mesto voditelja PS in s tem omogočiti povezovanju levice ( če lahko novonastale bogataše imenujemo levica) in morda oblikovanju tehnične vlade. Jaz bi na njegovem mestu ostal župan, saj ga bremenijo kazniva dejanja iz projekta Stožice, ki je projekt mesta. Ob odstopu bo težko vodil obrambo, saj mu bodo podatki in pričevanja iz županske funkcije presahnili.

 2. Rado Rado pravi:

  Zanimivo razmišljanje Stricmarc,

  odstop od predsedovanja stranki in vztrajanje pri županstvu. Prvo bi sicer razbremenilo del medijskega pritiska, a vprašanje je, če dovolj. Jaz menim, da ne. Ta medijski valjar zlepa ne bo odnehal. SDS bo iz ozadja vedno metal netivo na ogenj, pa tudi opozicijski konkurent Lukšič je že pokazal zobe.

 3. Nevenka pravi:

  No, sedaj vem, da niso politični zblojenci samo pri nas, amapk tudi v Ameriki. V zrelih demokracijah se zaradi “madežev” odstopi. Ja? Ali pa se jim podeli nagrado za inventivnost v diplomaciji?
  Pa se zgleduj, če se moreš…..

 4. Anastasia pravi:

  Ne trdim, da je g. Jankovič povsem pošten. Če ni, bi moral odgovarjati.
  Ampak, dajmo malo pogledati še drugi pol: afera Patrija, prekupčevanje z orožjem, tajkunizacija…. Tu pa nič. Da bi ne bilo videti, da je vse po navodilih “velikega vodje”, je ta na obisku v ZDA….. Dobi nagrado za inovativnost, pa ne zato, ker bi ga Američani cenili, potrebujejo ga. Da bo lahko Slovenija njihova “banana republika”. To je to, pa, če je še tako boleče…..

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !