Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Izgon nadškofa Urana in tisočletna igra Cerkve.

Objavil Rado, dne 26.07.2012

Zadnji ukrep Vatikana zoper nadškofa Urana je v sveti jezi poenotil Slovenijo.  Tuja država izganja Slovenca iz lastne domovine.  Kaj hujšega?! Končno ena stvar, ki jo razumemo.  Morala.  Menda je namreč nemoralno, da ima župnik otroke.  Oz., da jih ima in noče o njih govoriti v javnosti. Niti se noče podvreči testu ugotavljanja očetovstva. Pri čemer domnevna mati sploh ne insistira pri tem. Le mediji zganjajo neskončen hrup o tki. pravici javnosti, vedeti.

Boris Vezjak:  ” Če je v resnici povsem po nedolžen osumljen moralnega greha in skrunitve zaprisege k celibatu, tudi laganja Vatikanu, potem je obenem tudi jasno, kaj bi Uran moral storiti: namesto pripravljenosti na »soočenje s svojimi potomci«, kakor jo obljublja, bi se moral biti pripravljen soočiti z lažnimi obtožbami, kar bi lahko storil le, če bi pristal na teste o očetovstvu in se soočil z javnostjo in mediji. Povedano preprosteje: za resnico se je treba boriti in javnost je tu njegov zaveznik. Prav njegov primer je zato lep paradigmatski dokaz, kako so lahko mediji kot reprezentanti javnosti vendarle tvoje (edino) pribežališče, ko se ti godi krivica. A dokler tega ne stori in se pred njimi zapira v slonokoščene stolpe, nimamo dovolj tehtnih razlogov, da bi mu verjeli. Kaj je potem večji greh: spočeti potomce, kar je po sebi lepo, naravno in veselo dejanje, ali pač zanikati njih in to dejanje samo? Če izbira za Boga pomeni obenem tudi izbiro za življenje v takšni laži, potem do Uranovih trpkih preizkušenj  - še zlasti ne pod pretvezo o privatnih zadevah ali izgovorom o prijaznem ljudskem škofu  - res ne rabimo kazati posebnega usmiljenja.”

Mediji in Boris Vezjak v imenu njih igrajo subsidiarnega tožilca RKC-ja.  Kljub temu, da je imeti otroke, splošnoveljavno povsem normalna zadeva. Zakonske, ali nezakonske.  In tudi ni sam nadškof omenjal da je greh, ker ima župnik otroke. Ampak je menda to doktrina Cerkve.  Vezjak navaja: “ Če škofje okoli plodijo otroke, nas to mora vse zanimati. Ker javnost učijo drugače.” Strinjanje z doktrino Cerkve je pripisal tudi nadškofu Uranu, čeprav ni pripisal, kje natančno, oz. ali je sploh nadškof to trdil.   Vezjak torej obsoja nadškofa zaradi nemorale, ki ni splošnoveljavna, ampak je zgolj lokalno cerkvena in o kateri se nadškof ni eksplicitno izrekel.

V luči teh ugotovitev postaja jasno, da so vse materiale, ki jih Cerkev zdaj izkorišča, pravzaprav prinesli mediji.  Šele z maksimalno eksploatacijo v medijih je stvar postala zanimiva, vsled česar je izgon nadškofa dobil ustrezno – tolikšno težo, da je veljalo poseči za njim.   Tisočletni igri RKC-ja so nasedli tako mediji, kot sicer pronicljivejši Boris Vezjak.  Ne z moralno obsodbo resničnega greha – pedofilije.  Tudi ne z obsodbo zapravljene /ukradene?/ milijarde.  Ampak zgolj z namigom o domnevni nemorali.   Sveta mantra medijev, interes javnosti, je v tem primeru generator afere.  In ne pribežališče nadškofa Urana, kot sprevrženo ponuja Vezjak na svojem blogu.

In če končam misel začeto v uvodu, o za javnost lažje razumljivih “moralnih” temah.   Teme neskončno sofisticiranih denarnih tokov cerkvenega finančnega holdinga večina javnosti ne razume, za moralo pa smo vsi kvalificirani. Že od od Desetih resnic dalje, kot prve mantre, ki smo se jo naučili pri desetih letih.  Pa smo pri “Petrovem načelu učinkovitosti.”   Mefistovska “pravica javnosti” s katero mediji služijo je orodje za zamegljevanje resnice in je oproda močnih interesnih skupin.  Tudi in sploh v tem primeru, spoštovani Boris Vezjak.

 

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Izgon nadškofa Urana in tisočletna igra Cerkve.”

 1. NoMercy NoMercy pravi:

  dr. Urana za predsednika SVN – pa da vidimo kako se bomo pomenili tako z Vatikanom kot RKC :P

 2. ana kos pravi:

  Pozdravljen, Rado!

  Sama imam dobro mnenje o škofu Uranu.
  Ne vem odgovora na to, kaj vse se dogaja in zakaj vse to danes s škofom.
  Tudi ne vem, če ima res kakšnega otroka – ali morda več.

  Moje osebno mnenje je, da če ima duhovnik otroka, da je prav, da mu je oče. Torej da otrok ima očeta. V praksi.

 3. NoMercy NoMercy pravi:

  btw: vse skupaj je repriza pošiljanja / “preseljevanja” zagrizenih partijcev na Goli otok 1949/53 :P
  Ne vem zakaj se temu čudi vsa SVN :)

 4. Žagz pravi:

  Po moje ne gre za ”očetovstvo”, ampak je to le diskreditacija po likvidaciji (pri katolikih je ravno obratno kot pri komunistih, zgleda da), ki jo prozorno širijo katoliški spletni vojščaki.
  Menim, da je temeljni vzrok v Uranovi ljudskosti in spravljivosti, ki je ogrožala neo-klero-fašistično linijo Rodeta in Stresa ter ”poslanstvo” RKC po netenju sovraštva med Slovenci. Uran ni bil samo oseba, bil je tudi simbol. Simbol katolištva, ki bi dejansko lahko poenotil narod in proti kateremu (vsaj v praksi) nihče ne bi imel nič.

 5. Rado Rado pravi:

  “Če so Urana izgnali v Trst zaradi otroka, potem morajo vse iz mariborske afere tokoj poslati v pekel. LpD”
  :-)
  Tole duhovito repliko mi je poslal žlahtnik.

 6. Maj pravi:

  Pred kratkim je Uran menda krstil svojo vnukinjo in cerkvenim možem se je od fovšije zameglilo pred očmi in ga na vsak način hočejo uničiti.

  Drug velik greh, ki ga ima pa je ta, da kot ljubljanski nadškof ni hotel z stotinami milijonov pomagati mariborski nadškofiji pri zvonovih in ga imajo sedaj cerkveni možje kot glavnega krivca, da je šlo vse k hudiču.

 7. nevenka nevenka pravi:

  Za preganjanje Urana gotovo ne tičijo nezakonski otroci.
  Ker hujše reči nikoli niso bile na tak način kaznovane. Predvsem pa cerkev sama sebe v celoti še nikoli ni kaznovala za nemoralo.
  Zaradi takih reči bi moral odstopiti papež in vsi visoki funkcionarji, ki ponoči po Rimu lovijo mladeniče in mlada dekleta, ki potem izginejo.

  Čudno res. Da je Vatikan “nad” kršitvijo državljanskih pravic, ki jih Slovencem zagotavlja Ustava. Na upokojenca se spravljajo.
  Če pa jih že moti nemorala, naj pa razmislijo, kako nemoralno je ljudi siliti naj se odpovedo človeški dimenziji spolnega bitja /kakršno je bog ustvaril, on je že vedel zakaj/ in jih mučiti s celibatom. Celibat je nečloveški.

  Država Slovenija bi morala Urana zaščititi, ker tuja država komandira na našem ozemlju – in še marsikje znotraj naše države še bolj pritlehno.

 8. Maj pravi:

  Nevenka, tuja država nič ne komandira na našem ozemlju ampak se ji nekateri “bolni” ljudje kar sami pustijo komandirati.

  Uran bi z lahkoto vse skupaj nekam poslal in se na stara leta raje ukvarjal z vnukinjo ampak zelo dobro ve, da tega ne bo mogel prav dolgo početi, ker natančno ve kaj naredi cerkev z odpadniki.

  Zato je raje tiho in se jim ponižno pusti “jebati” saj ve, da je to edini način, da bo morda še lahko nekaj časa živel.

 9. Olna pravi:

  Maj, in kaj počne cerkev z odpadniki?

 10. Maj pravi:

  Isto kot mafija-samo, pri mafiji dobiš naravnost strel v čelo, pri cerkvi gre pa to malo bolj domišljeno.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !