Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Janša nam prodaja jajca: "Obstaja vzporedna oblast, ki ima moč"

Objavil Rado, dne 19.07.2012

Kakšna jajca nam prodaja Janša!!!

Parlamentarno demokracijo imamo in Janša ima natanko tolikšno moč, kot mu jo zagotavlja njegova koalicija.  Večinsko moč torej. Domnevni “strici iz ozadja”, ki jih Janša pripisuje levici, nimajo moči nad koalicijo.  

Janša lahko torej udobno vlada.

Če pa se Janša kalimerovsko joče zaradi nepodprtja zlatega fiskalnega pravila, pa za to ni treba kriviti “Stricev iz ozadja”, ampak zgolj opozicijsko držo opozicijskih strank. SD in Pozitivna Slovenija zgolj zastopata tiste volivce, ki menimo da je uvedba Zlatega fiskalnega pravila nepotrebno.  Katastrofično slikanje bodočnosti, če ne bo po Janševo je že passe. Na to finto ne bomo več padali.

 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “Janša nam prodaja jajca: "Obstaja vzporedna oblast, ki ima moč"”

 1. NoMercy pravi:

  emmm .. no ti si pa iz teh jajc naredil “carski praženec” (aka šmorn)… pa pozabil soliti :P
  Zmešal si dve stvari!!

 2. NoMercy pravi:

  btw – si kdaj slišal kaj o J. Zemljariču, D. Šešoku, H. Rigelniku … ne? pa imajo tudi telefone in poznajo številke telefonov v bankah :P

 3. Rado pravi:

  In kaj ti ne paše NoMercy?
  Ali želiš povedati, da so omenjeni gospodje zlobirali Pozitivno Slovenijo, da je proti zlatemu fiskalnemu pravilu?

 4. David pravi:

  Zlato fiskalno pravilo bi bilo potrebno dati na referendum!!! Napovedujem 80% ZA fiskalno pravilo.

 5. Rado pravi:

  He, he, David.
  Ankete kažejo 60:40 proti!

 6. David pravi:

  Ankete? A to misliš slovenske ankete? Saj nisi normalen.

 7. stricmarc pravi:

  Zlato fiskalno pravilo je potrebno že zaradi možnosti, da pridemo do cenejšega denarja. Kar se pa zadolževanja tiče, je vsaj nekaj načinov, kako se zadolževati mimo tega pravila. Blokiranje sem razumel bolj kot nagajanje Janši, saj to govorico on dobro obvlada. Vendar pa me je Jankovič včeraj v izjavi prepričal z naslednjo izjavo: Zlatega pravila ne bomo podprli, dokler ne bo jasno predstavljena strategija Slovenije. Ko je zapisano enkrat v ustavi, so vse referendumske pobude, ki bi imele materialne posledice, neustavne. in takrat se bo lahko razgradilo socialno državo brez nevarnosti referendumske ročne zavore. Tu pa dam Jankoviču prav.

 8. jin pravi:

  ‘Ankete? A to misliš slovenske ankete? Saj nisi normalen.’

  Ja, te ankete ne kažejo prave slike. Vsi vemo, da bi Janša zmagal z 70%, če bi bile spet predčasne volitve. Kakor prejšnjič. In tudi zdaj bi prebivalstvo Slovenije rade volje podprlo predlog vlade, ki jo tako množično podpira :)

  Resno no, nekateri živite na nekem drugem planetu. Samo to še čakam, da se bo po naslednjem porazu na volitvah glasilo, da so strici iz ozadja volitve ukradli.

 9. David pravi:

  @jin, če bi te ankete res držale, da bi ljudstvo bilo proti temu, da se vpiše možnost omejitve zadolževanja v ustavo, potem so še naši vzorniki butalci za nas prevelik domet.

  Kar se pa medijev tiče, ti dam prav. Ankete in ves propagandni stroj je vedno deloval popolno in je tehtnico vedno nagnil na stran kaviar komunistov in tajkunov vseh barv, ali bolje brez barv.

  Kmalu ne bomo vredni več niti balkana, ker smo mešanica najslabšega balkana (beri: vsega) in slovenske zaplankanosti.

 10. Hace pravi:

  Ho, ho,
  ste videli, kako hitro se je Jansa umaknil, ko mu je grozilo da pade pri zaupnici??
  Ne bo on dal oblasti kar tako. Ne brigajo ga reforme, ne briga ga standard.
  Briga ga le njegova oblast.

 11. Riki pravi:

  Če pa se Janša kalimerovsko joče zaradi nepodprtja zlatega fiskalnega pravila, pa za to ni treba kriviti “Stricev iz ozadja”, ampak zgolj opozicijsko držo opozicijskih strank. SD in Pozitivna Slovenija zgolj zastopata tiste volivce, ki menimo da je uvedba Zlatega fiskalnega pravila nepotrebno.
  ========================

  Pa ravno Pahorjeva vlada, torej SD je lansko leto obljubila v Bruslju, da bo Slovenija zmanjšala proračunski primanjklaj do leta 2013 in do letos znižala na nivo 3%, podpisala je tudi t.i. fiskalni pakt (zlato pravilo), sedaj pa se talibani pri SD-ju tega nočejo več spominjati Pahor pa zmajuje z glavo, ker se dobro spominnja kaj so podpisovali. Torej gre za čisto balkanskost sedanje opozicije, vendar ne skrbite, kar nadaljujejo naj tako, ne bo potrebno nobeno fiskalno pravilo več, ker nam itak kmalu ne bo želel nihče več posojati denar ali pa v najboljšem primeru samo še po 10% obrestih. Ko bodo prvič izpadle plače v javnem sektorju pa se zopet slišimo.

 12. Rok Košir pravi:

  Napad retardiranih iz Trstenjakove
  je v polnem teku!
  60 minus bo na koncu – pa kalimero na čuftih!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !