Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vatikan kadruje, Gulič je odletel kot prvi!

Objavil Rado, dne 13.02.2012

Po prvih potezah vlade seveda še ne moremo soditi.  Nedvomno pa te poteze pokažejo smer v katero vlada namerava iti.  Naglica s katero je nova vlada ukrepala in s katero se ni lotila najbolj kritičnega področja, gospodarske krize, ampak je posegla na Urad  za verske skupnosti ter odstranila direktorja Aleša Guliča, gotovo mnogo pove.

Aleš Gulič je bil imenovan za direktorja Urada za verske skupnosti v Pahorjevem mandatu.  Imenovanje, ki se je zgodilo mimo Pahorjeve volje, kaže na to, da so bili pritiski na Pahorja  vršeni že v prevolilnem času.  Kazen za svojo nepozornost je Pahor plačal ob  znanem obisku v Vatikanu, ko si papež ni vzel časa zanj.  Neprijetna blamaža vsekakor! Guličev mandat na uradu si lahko zapomnimo po načelnem in enakopravnem odnosu do vseh verskih skupnosti.  Dosedanji, privilegiran položaj RKC je bil pod Guličevem direktorovanjem nedvomno  ogrožen, kar je RKC sprejemala s permanentnim negodovanjem.

Bliskovita naglica s katero je odletel Aleš Gulič je simbolična gesta – prva v nizu, katerim bo sledil niz konkretnih, denarno opredeljenih - s katero se sestavljalec vlade Janša zahvaljuje mogočni korporaciji Vatikan, ki ga  je podpirala v boju proti brezbožni levici.  Na nas davkoplačevalcih je, da bomo nadzirali denarni tok v smeri Slovenija – Vatikan.  A bodimo pozorni.  Denarni tok v smeri Cerkve je sofisticiran. Poteka iz različnih ministrstev in konti tega denarnega toka niso vedno povsem transparentni.

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Vatikan kadruje, Gulič je odletel kot prvi!”

 1. Stric Marč pravi:

  Če je denarni tok sofisticiran, ga ne moremo spremljati, kaj šele nadzirati. Z zamenjavo Guliča je nova vlada povlekla všečno potezo RKC. Kaj pomeni nadzor nad obveščevalno dejavnostjo ve JJ kot obramboslovec dovolj dobro, da je moral takoj postaviti na mesto direktorja Sove svojega človeka. Dosedanje menjave so pričakovane in nič neobičajnega za sleherno vlado.

 2. đonči pravi:

  Izbrisano!

  đonči, (opomba Rado)
  primerjave premierja z nacističnim vodjem ne bom dovolil. Saj nismo na Politikisu!
  Prosim te, da v bodoče svoje nezadovoljstvo izraziš kulturneje. In po možnosti z argumenti!

 3. Žagz pravi:

  Kako se bodo krizno-varčevalni ukrepi vlade udejanjali bo prvenstveno razvidno na primeru financiranja mednarodne korporacije RKC iz slovenskega proračuna.
  Brez dvoma simbolična razrešitev Guliča je neke vrste akt grožnje z divjo katolibanizacijo slovenske družbe, a po moje do tega ne bo prišlo.

 4. Don Marko M pravi:

  Gulič je pripravil dokaj spodoben zakon o verskih skupnostih, ki bi pravičneje delil denar med skupnosti in bi tako RKC izgubila na dosedanji absolutni prednosti prejemkov davkoplačevalskih sredstev…..
  ker je Gulič odletel, bo verjetno tudi zakon in vse bo po starem, torej RKC glavnino denarja, ostali drobtinice…..
  te menjave se mi še ne zdijo sporne, nenazadnje vsaka vlada na začetku najprej počisti s prejšnjimi kadri, kot pač vsak novi šef….bo pa zanimivo videti kako bo nova vlada delila verskim skupnostim……

 5. SZlomsek pravi:

  Seveda lahko vlado sodimo po prvih potezah: ko zagrizeš v hleb kruha, takoj vešm kakšen je. Katoliki so imeli Guliča v želodcu, nabolj ga je pa javno (kovačeve klešče) pljuval Rebula. Se vidi, da imamo katoliško vlado, čeprav se hoče Štuhec distancirati, a ravno v tem se kaže katoliška hinavščina. Slovenija, dežela katoliškega mačehovstva!

 6. nevenka nevenka pravi:

  Sedaj bodo ubogi Slovenčki morali verjetno pokrivati tudi izgubo mariborske škofije.
  Vatikan je menda noče.

 7. Milica pravi:

  @Vatikan je menda noče.@
  Ha, ha, Nevenka. Duhovita misel. Nočejo izgube!

  Jaz tudi. Nočem svojih pufov in jih gratis ponujam dalje.

 8. fuga pravi:

  Gulić pa za verske skupnosti. Ne me hecat. Kot krava v trgovini s porcelanom.

 9. APM pravi:

  Kolikor vem, Gulič ni bil sporen samo za Rimokatoliško cerkev, ki jo vrli blogar imenuje kar Vatikan. Braducl neverni je bil sporen tudi za ostale, pred vsem večje verske skupnosti v Sloveniji.
  Človek, ki se proglaša za ateista in postane najogovornejša oseba za verska vprašanja je kuriozum, ki si ga lahko privoščijo samo takšni kreteni,ki so sestavljali prejšnjo vlado. Takšno neumnost lahko primerjamo le s primerom,ko bi se človek brez posluha lotil dirigiranja orkestru.
  Povdaril pa bi to,da ateistov med ljudmi ni. So le tako dolgo, dokler imajo polno in popolno zaščiteno rit.

 10. Teta iz ozadja pravi:

  Medtem, ko se ves čas govori o stricih iz ozadja, pa se o teti iz ozadja (cerkvi) lepo molči. Čudno.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !