Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Vodstvo SD: Miran Potrč, Patrik Vlačič, Samo Bevk, Majda Potrata, Alenka Kovšca, Igor Lukšič – GUILTY!

Objavil Rado, dne 22.12.2011

Omenjeni gospodje in gospe ter drugi vidni člani SD so krivi,

- ker so nominirali Boruta Pahorja, kot premierskega kandidata za volitve 2008, čeprav je bilo že pred volitvami jasno, da Pahor ni primerna osebnost za prvega moža vlade.

- krivi so, ker se Borutu Pahorju niso uprli že prve mesece po prevzemu oblasti, ko je začel vleči nerazumne poteze, začenši z ustoličenjem iztrošenega nekdanjega zunanjega ministra v svoj strokovni tim.

- krivi so, ker niso odreagirali na njegovo slabo vladanje v nadaljevanju, ki je pripeljalo do razpada koalicije in do predčasnih volitev.  

- krivi so, ker ga tudi po volitvah brez pomisleka podpirajo pri obrambi njegovega lastnega ega in pri nadaljevanju sistematičnega rušenja levice.

Vse to so počeli in še počno zaradi obrambe lastnih privilegijev.  S svojo dejavnostjo povzočajo trajno škodo na telesu politične levice, kakor tudi celotni Republiki Sloveniji.  

S svojo podporo Pahorju bodo naredili tisto, kar ni uspelo Janezu Janši, niti leta 2008, niti letos.  Zmago politične levice na zadnjih volitvah bodo spremenili v njen poraz.

Zaradi vsega naštetega jih obsojam na politično smrt in na doživljensko prepoved približevanja parlamentu.

 

Foto: Spletna stran SD

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Vodstvo SD: Miran Potrč, Patrik Vlačič, Samo Bevk, Majda Potrata, Alenka Kovšca, Igor Lukšič – GUILTY!”

 1. beach_boy pravi:

  Brezjajčnež si!

  Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

 2. Rado Rado pravi:

  Sorry,
  beach_boy. Nobene moderacije nimam! (če si imel to v mislih)

 3. Stric Marč pravi:

  Krivi so tudi za to, ker so Pahorja silili na volitve. On si je želel mesto predsednika države, pa so ga prepričali, da je od kandidature odstopil in se podal v volilno tekmo za DZ. Takrat so ankete dobro kazale in so Pahorju zvili roko, da se je podal v nekaj, česar si ni želel. Je pa bilo potrebno za zmago nad Janšo. “Partijske strukture ” znajo zlorabiti lasten kader in ga takrat, ko ocenijo, da ni več vlečen konj, Zavreči. In Pahor to dobro ve in zato malo vrača.

 4. Stavenskovrhski pravi:

  Po dogodkih sodeč “leve” koalicije ne bo mogoče več sestaviti in je to bilo “dogovorjeno ter zaukazano” hitro po tem, ko so bili znani volilni rezultati. Pa težava sploh ni v tem, pa naj koalicijo sestavi Janša ter prevzame oblast, kar se bo verjetno tudi dogodilo, temveč v nevarnosti, da bi lahko naslednjo vlado dobili brez volitev. Ta opcija je vedno bolj verjetna in takrat si ne bi prav nič želel biti v koži Pahorja, Erjavca ter Viranta. Zakonitost starega reka, ki pravi, človek obrača, bog obrne, se lahko hitro aktivira. Vse tri navedene voditelje strank bodo volivci smatrali kot slovenske politične Brankoviče ne glede, če si to oceno zaslužijo ali ne. Nekdo bo pač moral prevzeti vlogo krivca in potem še žrtve ljudskega besa. In ti trije bodo za to vlogo najprimernejši pa tudi današnjih tihih režiserjev takrat ne bo več nikjer, da bi jim stali ob strani in jih zaščitili. S političnimi luzerji se nihče rad ne druži, temveč se jih enostavno zavrže kot blago, ki mu je potekel rok trajanja. Tokrat so prav ti in takšni potrebni in to ne zaradi potreb države Slovenije, temveč zaradi potreb in interesov EU.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  ROFL, tale histerični izpad obtoževanja me je spomnil na tole filmsko sceno:

  http://www.youtube.com/watch?v=oAG2E_0yx0M

  (Mimogrede, za vse ki ne znajo francosko in ne poznajo Zolaja – “J’accuse!” pomeni “Obtožujem!” :D )

 6. Rado Rado pravi:

  Spoky,
  če si že privlekel na dan Zolaja in primerjavo mojega teksta z njegovim obtoževanjem, potem bi občinstvu lahko še pojasnil, da se je na koncu izkazalo, da je imel Zola prav.

 7. spookyMulder pravi:

  Narobe si razumel Rado, jaz sem tvoj tekst primerjav s histeričnim obtoževanjem v pripetem filmskem odlomku, ki je parodija Zolajevega pisanja.

 8. beach_boy pravi:

  Se posipam s pepelom!

 9. Rado Rado pravi:

  beach_boy,
  prepozno, mnogo prepozno.
  Rezali te bomo.
  :-)

 10. APM pravi:

  Navedeni člani CK ZKS, so s predsednikom Milanom Kučanom na čelu odgovorni, da stranka SD- Socilani demokrati, ni stranka evropskega kova,za kar si Pahor prizadeva, uspeti pa zaradi njih ne more.
  Evropske politične stranke namreč delujejo transparentno. Vsaka poteza je na očeh javnosti, komentirana z najrazličnejših zornih kotov in ljudstvu predstavljena v razumljivi obliki.V Sloveniji je takšno delovanje bolj izjema,kot pravilo. Zlasti problematične so stranke tako imenovane leve opcije, ker jih vodi CK, podobno, kot je vodil politiko pod titovo oblastjo.
  Mesto sprejemanja odločitev so bili Brijoni,skupščina v Beogradu pa za skandiranje:heroj Tito, heroj Tito (še pomnite tovariši?)
  Za takšen način vladanja so bile uspostavljne inštitucije, ki so na znanstveni način oprale glave oponentov. Pahorjev CK takšnih inštitucij žal več nima,zato deluje nakako avtonomno in prišlo je do različnih pogledov na vodenje države, eden, Pahorjev, se je skladal z evropskimi pogledi,medtem,ko je CK-jevski zazrt globoko v preteklost, kjer je titova misel obvladovala stvarnost zelo različno od tiste, ki jo je hotel videti CK.
  Tudi tovariš Rado vidi stvarnost drugačno, kot je v resnici, žal ima pod lasmi preveč kumrovške navlake.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !