Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Skupni imenovalec propada zmagovalne koalicije 2008 in povolilne krize levice – Borut Pahor

Objavil Rado, dne 22.12.2011

Janez Janša in mediji so v času Pahorjeve vlade uspeli javnosti vsiliti prepričanje o avtokratskosti voditeljev stranke Zares in stranke LDS.   In iz tega so izpeljali stališče, da sta predvsem Golobič in Kresalova poglavitna, če že ne edina krivca za razpad koalicije.

Povolilno obdobje in težave  levice pri sestavi koalicije ima enake, če ne že hujše koordinacijske probleme.   Pa od inkriminiranih strank ni niti sledu.  Če se ne motim ni niti enega njihovega poslanca več v državnem zboru. 

Težave prej in težave sedaj pa imajo enega skupnega imenovalca – Boruta Pahorja.  Si boste kljub dejstvom še vedno lagali v brk o grdem Goločobiču in zlobni Kresalki?

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Skupni imenovalec propada zmagovalne koalicije 2008 in povolilne krize levice – Borut Pahor”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Ne, težava je v tem, da je levica pozabila, kaj naj bi levičarstvo, socialna pravičnost in demokracija sploh pomenili, saj drugače zagotovo kot svojega odrešenika ne bi videli v Jankoviču, ki ne pooseblja nobene od teh vrednot, temveč je zgolj Janša z nasmeškom.

  Pahorja je Kučan že pred volitvami dovolj dobro obdelal od zadaj, zato pač po volitvah ni želel nastaviti svoje zadnjice tudi Jankoviču.

  Jankovič je sicer res zmagal na volitvah, ni pa dobil tako prepričljive večine, da bi se mu morali vsi klanjati in se kot črvi plaziti okrog njega, tako kot se je navadil v ljubljanskem mestnem svetu.

  Bi bilo zares najbolje, če bi Pahor preprosto upognil hrbtenico, se zavlekel v polžjo hišico in dal Jankoviču vse vzvode oblasti, da bi torej pustil stvarjenje malega levega diktatorja, ki ne želi z nikomur deliti oblasti in ki misli, da zna on (in njegova “najboljša ekipa”) sama in edina vladati državi?

  Je slovenska levica res prišla že tako daleč? Žalostno spoznanje … zares žalostno.

 2. mikstone pravi:

  lažje bi bilo, če bi Kučan enostavno nagnal Pahorja jeseni in na čelo SD postavil Jankovića. Tako pa se Zoki obnaša kot slon v trgovini s porcelanom, Pahor pa s svojo samovšečnostjo odpira pot Janši na oblast.

 3. Dani pravi:

  Ne moreš verjet kako so ljudje kratkega spomina.
  Pahor pove nekaj lepih stavkov in ljudje v trenutku pozabijo na Pahorjev katastrofalni mandat!

 4. Blanca pravi:

  Blanca,
  upam da bo Pahor zadosti pameten in da bo ostal vsaj kakšen mesec v bolnišnici, da temeljito ozdravi!

  Z ušesi se ni za zajebavati.

 5. Milica pravi:

  DANI,
  ne le desnica, tudi levica me je razočarala. Da se ne morejo losat tega narcisa!?
  Tumač!

 6. Tine pravi:

  Kakor kaže je Pahorju uspelo.

  Miniral je možnosti za sestavo leve vlade. Današnji razgovori že kažejo, da levici ne bo uspelo.
  Pri takšnih prijateljih, sovražnikov sploh ne rabimo!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !