Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Bo Jankovič Pahorja izrinil na politično margino?

Objavil Rado, dne 20.12.2011

S presenečenjem smo pred dnevi poslušali Pahorjev verbalni napad na osebnost zmagovalca zadnjih volitev. 

Precej nerazumno, bi lahko rekli.  Trditve in izjave Boruta Pahorja bi nekako še sodile v predvolilni čas.  Nikakor pa v čas, ko so karte že razdeljene.  Zdaj je čas za državotvornost in miniranje najverjetnejšega mandatarja, s strani voditelja  najsorodnejše  stranke, gotovo ni to.  Najbolj talentiran retor v slovenski politiki, se je z omenjeno potezo izkazal kot, da je brez pravega političnega posluha, ali pa da je slep zaradi ujetosti v  lastno nečimernost. Vseeno.   Mož, čigar stranka je v nepopolnem mandatu padla na tretjino izhodiščne vrednosti, se ni zavedal da je nastopil čas za skromnost.

Drugi protagonist tega “spopada”, verjetni  mandatar Zoran Jankovič je v hipu spoznal, da se z vsemi ne bo mogel boriti. Namreč, najprej z  opozicijo pod vodstvom za specialne vojne izurjenega zmagovalca nad  JLA in drugič še notranjim krtom Borutom Pahorjem, s človekom ki bi si pozabljajoč na lastno neuspešnost, sleherni trenutek  jemal diskrecijsko pravico, poučevati novega mandatarja.   Čeprav nas je Zoran Jankovič s svojo odločitvijo, da PS ne bo podprla Boruta Pahorja za predsednika parlamenta vse presenetil, je ta poteza nadvse logična in potrebna.  Za vladanje v kriznih časih premier potrebuje zanesljivo  ekipo.

Razplet te mini drame, v obliki treh kandidatov za predsednika parlamenta je v tem hipu še neznan.  Zdaj ko je jasno, da je Pahor Jankovičev nasprotnik je povsem mogoče, da bo Pahorja za predsednika parlamenta podprla celo SDS.  Janša takšnih priložnosti za destabilizacijo političnih nasprotnikov običajno ne izpušča. Glede Pahorja pa -  v tej razporeditvi sil lahko mirno pozabi, da kdaj še lahko uspešen kandidat za predsednika države, ne glede na to, da v vmesnem času lahko postane tudi predsednik parlamenta.  

Še nasvet desnici. Špekulacije o ozadjih Jankovičevega uspeha in o temnih silah, ki bodo vladale iz ozadja, lahko mirno pozabite.  Tudi če je kdaj bilo res, da je Milan Kučan zares bil politični boter iz ozadja, od volitev dalje ni več tako.  Zdaj je lahko “boter”  le Zoran Jankovič.  A vendarle ni boter. Je le bodoči premier s polno legimiteto.  Njegovo edino ozadje pa so državljani Slovenije, ki mu bodo ob koncu mandata ploskali, ali pa ga bodo grajali.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov v “Bo Jankovič Pahorja izrinil na politično margino?”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Joj… pa jaz tega prepucavanja ne kapiram. :cry: Pa kaj se gremo? Pa kaj se gre Borut? :cry: Bljak. Zakaj moramo sploh imeti politike?????

 2. David pravi:

  EJEJEJEJ. Čisto resno vprašanje Rado. A si ti hodil kdaj v kumrovec na šolanje? Jaz bi se skoraj stavil, da si. Če ne, si pa zagotovo kakšen lokalni poverjenik še iz časov prejšnjega režima. Dolga je še pot iz demokracije, kakor vidim :(

 3. eva pravi:

  ČE PAHOR NOČE V KOALICIJO, PAČ NAJ NE GRE, OZIROMA, ČE ŽELI SD V KOALICIJO S POZITIVNO SLOVENIJO, NAJ GRE!
  PAHOR NE BI SMEL NITI VODITI PARLAMENT, KER JE IZJAVIL TAKO NEUMNE BESEDE! UMAKNE NAJ SE IZ POLITIKE, TO JE EDINA NJEGOVA REŠITEV! DOVOLJ JE BILO ŠARMIRANJA!!!

 4. marko pravi:

  SD je na volitvah izgubila 2/3 glasov, to pomeni neuspeh.Kako si lahko predstavljamo, da je lahko taista stranka zopet v možnosti, da bi lahko upravljala državo?????

 5. Štefan pravi:

  Gospode, pobili se boste med seboj, na pogorišču za prazen nič.
  Ko bajta zgori, je treba trame in cigle skup vlačit.

 6. libero pravi:

  No no Rado zdej pa malo nakladaš, ko zagovarjaš ZJ.. Brez zamere, če ja kaj razvidno od teh volitev dalje, je to, kar nekateri domnevamo
  že dalj časa, nevem zakaj bi bila slovenija izjema od pravila, države vodijo elite, parlament je samo orodje, ki ga izkoriščajo za dosego svojih cijev. ZJ ni boter, ker je samoumevno, da to nemore biti, je pa nastavljenec od elite, če je to Mk, je vprašaj, pomoje je MK samo najbolj viden pradstavnik teh botrov(elite) iz ozadja, ker se pač oglaša po TVju, prava elite je tista, ki je pripopana blizu oblasti, bankirjev, gospodarstva že veliko dlje kot je država samostojna.
  Pahorjeva izjava v nekei debati na nacionalki to lepo potrjuje, rekel je, da je ena od največjih Janševih napak v njegovem mandatu ta, da je želel ustvarit svojo elito, no Pahorju pa se je zgodilo to, da, čeprav ga je elita spravila do oblasti, očitno ni bil najbol poslušen, zato sta bila tako Pahor kot Janša delažna vseh možnih kritik, nasprotovanj potikanj, afer, kar naenkrat je bilo v državi vse narobe, čudno ne? Zanimivo pa je tudi to, da smo pravzaprav do leta 2004 živeli praktično kot v pravljici, pa čeprav je bil tisti čas za našo državo, kar se tiče gospodarskega kriminala, korupcije in klientalizma, veliko usodnejši kot čas po letu 2004.

 7. mikstone pravi:

  bo kar držalo, da Janković ne bo poslušal nobenih botrov. Pahorju je pa mesto na smetišču zgodovine.

 8. Ivek pravi:

  Janković je prešibek in politična neroda, da bi lahko pariral opoziciji in zmagovalcu na JLA.
  Pahor in SD bi morala do groba zameriti Kučanu, saj je Pahorja najprej odstavljal prek Golobiča, sedaj ga preko Jankoviča. Če bi se hotela SD obdržati pri življenju kot levo sredinska pokončna stranka, ne bi se smel sivi mali bradač udinjati Jankoviču. Prav bedno je bilo gledati to delegacijo!

 9. Ivek pravi:

  Imam občutek, da je Pahor politik, ki se ni materialno okoriščal. Je sicer narcisoiden in zagledan vase, vendar je izvorno pošten človek.In zakaj bi moral pošten človek na smetišče zgodovine, kot pravi mikstone. V kanto za smeti bi morali tisti, ki so se okoriščali in obogateli na račun naroda!Pahorju so metali poletna pod noge, se ve kdo!
  Samo toliko …

 10. janez pravi:

  3/4 Slovencev ali Slovenije ve in je prepričanij,da je Z J en velik TAJKUN in da je z takimi ali drugačnimi posli prišel do takšnega bogastva,prav za prav je vidno kako še sedaj podpira človeko z magistersko diplplomo itd, sama nečedna posla. Pa kako bi ga pa gledali tisti tam,ko bi šel službeno kam v Brisel itd,

 11. mikstone pravi:

  IVEK. na smetišče politične zgodovine ga pošiljam, ker nima hrbtenice.Če koga potem njega ne razumem.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !