Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

SDS ustvarja vzdušje izrednih razmer.

Objavil Rado, dne 20.11.2011

»Govori se, da bo državni udar«

»SDS: Pride lahko do izrednih razmer«

»SDS se vnaprej distancira od morebitnih incidentov ob sojenju v zadevi Patria«

To so le tri udarna gesla, trije časopisni naslovi s katerimi nas je v zadnjih nekaj dneh vznemirila SDS.  Če k temu dodamo še vzdušje, ki vlada v spletnih medijih – v mislih imam srd komentatorjev v Politikis.si in na spletnih straneh Demokracije, potem lahko vidimo, da so Janševi privrženci že dejansko globoko v kulturnem boju.  Pravzaprav so ta udarna gesla skrit poziv Janše, svojim privržencem naj prav oni demonstrirajo.   

Če kdo, potem je Janša tisti, ki s temi naslovi pomaga ustvarjati izredne razmere. Močno se zdi, da je ta strategija le logično nadaljevanje politike zadnji treh let, ki jo je Janša začel, tik po zadnjih volitvah, ko ves mesec ni priznal volilnega rezultata. Nadaljeval je z napadi na prav vse temelje slovenske državnosti. Na ustavno sodišče, na protikorupcijsko komisijo. Tudi v pri računskem sodišču ni presojal izdanih odločb, pač pa se je ad personam, ukvarjal le s predsednikom Računskega sodišča, Kardeljevim vnukom, dr. Igorjem Šoltesom. Stranka SDS je zavračala vsakršno komunikacijo s predsednikom republike. Z napovedjo ustanovitve tki. II. Republike je napovedal ustavni udar.  Predsednik in vodstvo SDS-a se niso udeleževali državnih proslav. Vrh SDS-a je ustanovil »svojo« veteransko organizacijo.  Z vlaganjem referendumskih pobud se je prizadeval proti vsem reformam, ki nam bi pomagale pri izhodu iz krize. krize.  

Tako razslojena Slovenija zadnjih dvajset let še ni bila. Javne diskusije so izgubile zadnje sledi racionalnosti. Kulturni boj divja z vso silo. Po šestnajstih letih od svojega nastanka je že povsem jasno, da je avtorsko delo Spomenke Hribar, »Svet kot zarota«, vizionarsko delo. Delo, ki je razgalilo miselni svet Janeza Janše.  Svet zarot v katerem se odlično znajde, svet podtalnega delovanja, ki mu prinaša uspehe.  Svet falsifikacije dokumentov.

Za njegov prvi uspeh, za borbo proti jugoslovanski armadi, smo mu lahko hvaležni.   Za vse njegove ostale uspehe, predvsem za tiste, ki so pomagali destabilizirati državo Slovenijo in razdeliti Slovence, pač ne.

 • Share/Bookmark

14 odgovorov v “SDS ustvarja vzdušje izrednih razmer.”

 1. David pravi:

  Ja, vsega je kriv Janez Janša. In potem svizec zavije čokolado.

  Meni osebna ta taktika sploh ni čudna. Sicer nisem pristaš teorij zarote, vendar navadni ljudje ne bomo kaj preveč na škodi, če se to ne bo zgodilo.

  Kaj te je tako zbodlo? Sama informacija, ki je morda nekomu prekrižala kakšne načrte? Boj za oblast je huda reč, kakor vidim.

  Žalostno pa je, da smo Slovenci tako razdvojeni, to se pa strinjam. Ampak to je naša stalnica, skozi stoletja. Rabimo tujega gospodarja, da nas hlapce malo umiri, a ne?

 2. Dajana Dajana pravi:

  Janša dela to nalašč, ne razumem pa, zakaj taka drama, saj je itak jasno, da bo zmagal. No, meni to ni všeč, ker mi Janša pač ni všeč.

  Bolj me skrbi ta vsesplošna apatija in obup ljudi. :cry: Ne bi smel priti Janša, ampak kakšen Jezus…

 3. Tine pravi:

  Ko prebiram komentatorje desnih medijev,
  sem zgrožen nad popolno paranojo, ki se jo gredo. In nad njihovo nekulturo dialoga.

  Dialog podivjanih hord!

 4. fora pravi:

  Se eno leto komunajzarske oblasti pa bomo vsi horda lacnih ljudi.

 5. fora pravi:

  Se eno leto kom@@@@arske oblasti pa bomo vsi horda lacnih ljudi.

 6. Stric Marč pravi:

  So ljudje in skupine, ki odlično funkcionirajo v izrednih razmerah.Prvak SDS se v takšnem ambientu odlično znajde, zato pomaga ustvarjati ustrezno klimo.Vendar smo članica EU , kjer velja evropski pravni red,zato populisti niso tako nevarni, kot je videti.

 7. Rado Rado pravi:

  Fora,
  hodi prosim smetit na druge bloge.
  Od časa prvih svobodnih volitev, komunistov ni več.

  Stric Marč,
  tu se strinjava. Janša je za čas krize dober vodja.
  Tudi program, ki ga ima ni napačen.
  Problem je v Janševi osebnosti. Tako kot prvič (2004-2008), bo tudi tokrat, predvsem poskušal zmagati v ideološki vojni.

  To je vedno bila njegova prioriteta.

 8. David pravi:

  Rado, se strinjam s tabo. Komunistov res ni več že 20 let. Kako se zdaj imenujete graditelji?

 9. David pravi:

  Baje da Slovenija sploh ni v krizi, niti ne primanjkuje denarja. Samo prekanaliziran je bil iz žepa naroda v žepe ________?

 10. Brane pravi:

  Kljub temu, da sem izstopil iz SDS stranke, me ohranjajo med dopisniki pošte (??) in tako sem 19.11. prejel obvestilo, da je predsednica sodniškega društva ga. Janja Roblek za javnost izjavila, da Patria ni prvo sojenje, ki je zbudilo toliko zanimanja in kogar to zanima, lahko pride na obravnavo, tako kot pri zadevi Trobec, ko so se ljudje zgrinjali pred sodišče… Primerjava res ni primerna, sploh od tako pomembne osebe. Nadalje piše, da nas opozarjajo na to vabilo ge. Roblek in da naj (lahko) pridemo na obravnavo… Naslednji dan pa so videli, da so preveč podkurili članstvo, so pa poslali dopis, naj ne hodimo, ker bodo “baje” prišli provokatorji… Toliko. Torej del tvojega pisanja res drži.

 11. AndrejM pravi:

  Problem je v tem, da kdorkoli bo dobil mandat, ne bo imel zaupanja ljudi. Nekako zdaj kaže, da bo mandatar Janša, morda pa se stvari še obrnejo (težko verjetno, a vseeno) in bo mandatar Janković. In katerikoli od njiju bo mandatar, bosta imela takoj proti sebi velik del prebivalstva.

  Janša bo zdaj moral sam izvesti še strožje reforme, kot bi jih izvedel Pahor. To pomeni, da bo osebni standard padel večini ljudi, hkrati pa se bodo ožale pravice posameznikov na področju zdravstva, šolstva in sociale. To bi ljudje še prenesli, če ne bi hkrati videli, kaj se dogaja okrog njih: kraje, lopovščine in laži od politikov ter tajkunov.

  In končno: pri Janši lahko samo čakamo, kaj se bo zgodilo z zgodbo o Patriji. Pa ne v Sloveniji, ampak v Avstriji in na Finskem. Sicer SDS-ovci že zdaj kričijo “udbomafija, komunisti, Kučan…”, ampak tisti trenutek, ko bo (če bo) kaj dokazano, bo tudi Merklova hitro rekla “Janezek, v kot in na smetišče zgodovine.”

 12. APM pravi:

  Dajana, z radostjo ne bo nič, ker nisi devica Marija.

 13. Tonek pravi:

  Janša je volk v ovčji koži.

  Pred volitvami se lepo nosi,
  potem bo pa stopnjeval kulturni boj do absurda . . . že videno po volitvah 2004!

 14. tom brady jersey pravi:

  Baje da Slovenija sploh ni v krizi, niti ne primanjkuje denarja. Samo prekanaliziran je bil iz žepa naroda v žepe ________?

  …..

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !